Geri Dön
Bu antik eserlerin gizemleri çözülemedi

Bu antik eserlerin gizemleri çözülemedi

Antik eserler her daim ilgimizi çekmiştir. Bazılarının gizemleri çözülürken bazıları hala sis perdesi altında. Bizler de gizemleri hala çözülemeyen antik eserlere Molatik olduk.

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Roma On İki Kenarı

Roma On İki Kenarı, Antik Roma'dan bu yana rastlanan eserlerden biri. On İki Kenarlar’ın ne amaçla kullanıldığına dair hiçbir belge yok. Bu sebeple on iki kenarların ne işe yaradığı ve ne sebeple üretildiği de bilinmiyor.

Bazı araştırmacılar On İki Kenarların yön bulma amacıyla kullanıldığını düşünüyor. Bazıları da on iki kenarların yalnızca mumluk ya da oyuncak maksatlı kullanıldığı fikrini benimsiyor.

On İki Kenar ile ilgili bir başka iddia ise, kış mevsimi mahsullerini ekmek için en uygun günü belirlediği. Buna göre çiftçiler on iki kenarı Güneş ışığının açısını tespit etmek için kullanıyordu.

Voynich El Yazması

1912 yılında bulunan Voynich El Yazması'nın 700 yıldan daha eski olduğu düşünülüyor. Fakat keşfedildiği günden bu yana Voynich El yazması'nın tam olarak ne anlattığı hala büyük bir sır.

Bilinmeyen bir dilde ya da kodda yazılan Voynich El Yazması'nda tuhaf bitkiler ve çıplak kadın resimleri ve semboller yer alıyor.

Dünyanın en ünlü kod kırıcıları Voynich El Yazması'nda ne anlatıldığı üzerinde çokça çalışsa da hiçbir sonuç elde edemediler.

Bazıları Voynich El Yazması'nın kadın sağlığı hakkında bilgilerin kaleme alındığı kişisel bir ajanda olduğunu düşünüyor.

Moai

Büyük Okyanus'ta Şili'nin 3703 km açıklarında yer alan Paskalya Adası'ndaki som taştan yapılan devasa heykeller Moai'nin sırrı da bir türlü çözülemiyor.

Moai taşlarının 1250 ila 1500 yılları arasında Rapa Nui halkı tarafından oyulduğu tahmin ediliyor.

Tarihçiler, 887 heykelin arkasında bulunan ve bir türlü çözülemeyen şifreler konusunda da fikir birliğine varabilmiş değil. Bu kodların çözülmesi halinde, adada yaşayan halkın yok olmasına neyin yol açtığının tespit edileceğine inanılıyor.

Mehmed Siyah Kalem

Mehmed Siyah Kalem, çağı ve coğrafyası tarih içinde silinmiş bir ustadır. Zamanın yırtıcı pençesinden kurtulabilmiş bir dizi kaotik figürün yaratıcısı olan bu çizgi dışı nakkaşın yaşamı ile ilgili bilgiler maalesef yok denecek kadar azdır. Ayrıca sanatını belirgin bir kültürel geleneğe uygun görmek de hemen hemen imkânsızdır.

Üstad Mehmet Siyah Kalem'in yaşamı ve kimliği bilinmemektedir. Tarih kaynaklarından hiçbiri ondan söz etmemektedir. Gerçek adı dahi belli değildir. Kimi resimlerin üstüne "Kâr-ı Üstad Muhammed Siyah Kalem" (Üstad Mehmet Siyah Kalem'in işi) yazılmıştır.

Stonehenge

İngiltere'de yer alan, Neolitik Taş Devri ve Bronz Çağı arasında yapıldığı tahmin edilen anıt Stonehenge'in yapılış amacı da hala bilinmiyor.

Stonehenge'in yapımında kullanılan ve 300 km uzaklıktan getirilen dev taşların bu bölgeye nasıl getirildiğine dair bir bulgu da yok.

Bazıları Stonehenge'in kral mahkemesi, druid tapınağı ve gök olaylarını tahmin etmek için yapılan bir tür anıt olduğunu düşünüyor.

Benzer İçerikler