Geri Dön
Bu hafta sonunu keyifli geçirebilmek için 8 öneri

Bu hafta sonunu keyifli geçirebilmek için 8 öneri

2019 yılını kapatmak üzereyken, hızla akıp geçen hafta sonunu keyifli bir şekilde geçirmenin yollarını sizin için araştırdım. Güzel bir yapılacaklar listesi çıkardım.

Andaç Üzel
Andaç Üzel

1. Euroleague mücadelesi: Anadolu Efes - CSKA Moskova

Anadolu Efes, bu sene şahane bir Euroleague performansı gösteriyor. Eğer basketbola biraz olsun ilgiliyseniz, Cuma akşamı oynanacak bu maçı kaçırmamanızı öneririm. Maçın biletleri tükenmiş olsa da evden bu müthiş mücadeleye şahit olabilirsiniz.

2. Farklı mekan, şık resital: Finghin Collins

20 Aralık Cuma, 20.00, Sakıp Sabancı Müzesi The Seed

Sakıp Sabancı Müzesi'nin bahçesinde yer alan The Seed, çok farklı bir etkinlik mekanı. Burada gerçekleşen İstanbul Resitalleri de ortamın havasına uygun bir şekilde ve çok keyifli geçiyor. yılın son İstanbul Resitalleri konserinde bu sefer sahneye Finghin Collins çıkacak.

3. Okuyun: Elif Batuman - Budala

Henüz okumadıysanız, bu hafta Elif batuman'ın Budala'sını okumak için çok verimli olabilir. Kısa zaman önce dilimize kazandırılan bu eser, artık çağdaş edebiyatta önemli bir konuma sahip.

4. Tiyatronun efsanesi: Cimri

21 Aralık Cumartesi, 20.30, Çevre Tiyatrosu

Moliere'nin Cimri'si döneminin bir efsanesi olmakla kalmayıp bugüne de müthiş bir tazelikle sesleniyor. Cimri'yi Serkan Keskin başrolüyle izlemek şahane bir deneyim, kaçırmayın.

5. Yılın son festivali: Randevu İstanbul

Yılın son festivali Randevu İstanbul, 20 Aralık Cuma itibariyle başlıyor. Bu sene festivalin konuk ülkesi Rusya... Rus ve Türk sinemasından dikkat çeken örnekleri bir arada izleyebilmek için TÜRSAK'ın düzenlediği festivale göz atmakta yarar var.

6. İzleyin: Hedda Gabler

21 Aralık Cumartesi, 16.00, DasDas

Kadının dünyadaki konumu, 19. yüzyıldaki konumu ve gördüğü baskılar üzerine, tam da bu konuyu tartışmamız gereken bir dönemde sahneleniyor Hedda Gabler... Demet Evgar başrolde!

7. Dinleyin: islandman'in yeni EP'si

Zebra isimli 3 şarkılık EP'siyle geri dönen islandman, yine renkli bir kayıtla karşımızda.

Tolga Böyük'ün önderliğindeki grup, bu kayıtta da bolca dans ve farklı renkleri vadediyor.

8. Kitaplığınızı düzenleyin

Evde geçirmek istediğiniz bir hafta sonu yaşayacaksanız, evinizdeki kitaplığı düzenlemenin tadını çıkarın. Bunu, sırf okumadığınız ve dikkatinden kaçan, aldığınızı bile unuttuğunuz kitapları hatırlamak için bile yapabilirsiniz.


andac.uzel@demirorenmedya.com

Benzer İçerikler