Geri Dön
Bülent Ersoy 'Minik Kuş' kostümüyle 'Kurabiye Canavarı'nı solladı

Bülent Ersoy 'Minik Kuş' kostümüyle 'Kurabiye Canavarı'nı solladı

Bülent Ersoy'un kıyafet seçimlerine Molatik olmamak elde değil... Daha önce Kurabiye Canavarı'na benzetilen Ersoy, son olarak 'Minik Kuş'a da benzetilmiş. Bülent Ersoy, 'Minik Kuş' kostümüyle kendini aşmış, stil konusunda Nirvana'ya ulaşmış olabilir mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Bir başkası giyse "Nasıl yani?" deriz

Kim ne derse desin Bülent Ersoy'un kıyafetlerine bayılanlardanım. Bayılıyorum. Ötesi yok. Öyle enteresan, cafcaflı kıyafetler tercih ediyor ki, mutlaka kendinden bahsettirmeyi başarıyor. Neon renkli elbiseleri özellikle tercih ediyor. Turuncuysa sonuna kadar turuncu, sarıysa en fosforlu sarı... Bir başkası giyse "Nasıl yani?" diyebileceğimiz kostümleri kendine yakıştırmasını başarıyor.

'Kurabiye Canavarı'na da benzetilmişti

Tabii herkes benim gibi düşünmüyor. Özellikle de sosyal medyada Bülent Ersoy'un kıyafetleri düzenli aralıklarla sevimli çocukluk kahramanlarına benzetiyorlar. En popüler olanı geçtiğimiz yıllarda yaşanmıştı. Bülent Ersoy masmavi ve tüylü elbisesiyle Kurabiye Canavarı'na benzetilmişti. Gerçekten müthiş bir benzerlik. Görenler şoke oldu bu benzerlik karşısında. Ersoy'un da hoşuna gittiğini düşünüyorum açıkçası bu durumdan. Hem kendine yakışanı giyiyor, hem de sempati puanlarımızı topluyor. Son olarak 'Minik Kuş' kostümüyle karşımıza çıkmış Diva'mız... Yine yapmış yapacağını. Nur Yerlitaş imzalı olduğu konuşulan kıyafette sapsarı püsküller, peluşlar içinde kaybolmuş adeta. 'Kurabiye Canavarı'nın ötesine geçmeyi başarmış Diva.

Şatafatsız bir Diva düşünebiliyor musunuz?

Şatafatı, gösterişi, dikkat çekmeyi seviyor Ersoy. 90'larda böyle değildi tarzı. 2000'li yıllarda başladı ve şimdi önünü alamıyoruz. Nasıl Yıldız Tilbe'nin imajını 'olduğu gibi' kabul ettiysek, bandana takan bir kediyi görünce "Aaa, Yıldız Tilbe'nin kedisi galiba" diyorsak, Bülent Ersoy'un 'Susam Sokağı' benzerliği de o hesap. İçindeki çocuksu ruhu yansıttığını düşünüyorum Ersoy'un. Şatafat, görkem, kabulleniş, çocuksuluk... Ersoy'u moda yazarları istedikleri kadar eleştirsin, ben sonuna kadar onun bu renkliliğinin yanındayım. Yakışıyor. Şatafatsız bir Ersoy düşünebiliyor musunuz? Bize alıştırmış, sevdirmiş, yüzümüzü gülümsetmiş imajı. E bitmiştir konu. Kişinin kendini yakışanı giymesi sanatıysa moda, ki öyle olduğunu birçoğumuz halihazırda biliyoruz, Ersoy bu moda işini gayet iyi kotarıyor efen'im... Fevkaladenin fevkinde yani Diva'mız moda konusunda...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr