Cadde 10 saniyede yerle bir oldu

10 saniyede yerle bir oldu

19.04.2012 - 09:50 | Son Güncellenme:

Her filminde ortalığı kasıp kavuran 007 James Bond, İstanbul'da fırtınaya yenildi! Kapalıçarşı'yı talan eden film ekibi, büyük hasara uğradı. Twitter'da; 'Siz çarşıyı, fırtına da sizi yıktı' yorumu yapıldı.

10 saniyede yerle bir oldu

Her filminde tüm düşmanlarını hüsrana uğratan 007 James Bond; bugüne kadarki tek yenilgisini İstanbul'da aldı! Sinemanın kahramanı; İstanbul'u kasıp kavuran fırtınaya yenildi. Set ekibinin yüksek maliyetle tam 1 günde Eminönü Meydanı'na kurduğu pazar yeri; 10 saniye içerisinde yerle bir oldu. Filmin çekimlerine ara verildi.

Haberin Devamı

HARARETLİ TARTIŞMA
Kapalıçarşı'ya zarar veren; 2'si asırlık 12 çınar ağacını kesen film ekibi; dün de olaylı bir gün geçirdi. Yolları kapatan film ekibi, camiye girişi de engelleyince tepkiyle karşılaştı. Aksiyon sahneleri çekimlerinde mağdur olan esnaf da, ekiple tartıştı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise "Kapalıçarşı'ya zarar verilmesi sözkonusu değil" dedi.

TWİTTER'DA TEPKİLER
007 James Bond filminin ekibi, öğle saatlerinde fırtınanın gazabına uğrayınca twitter'da şu yorumlar yapıldı: "Siz çarşıyı, fırtına da sizi yaktı", "007 Bond, İstanbul'a yenildi", "Sen misin Kapalıçarşı'yı yıkan, İstanbul da senin platonu yıkar", "Burası İstanbul, bize artistliğin sökmez 007 James Bond!"

24 SAATTE HAZIRLANDI 10 SANiYEDE YIKILDI
Çekimler için Eminönü meydanına 24 saat süren bir çalışmayla pazar yeri kuruldu. Set ekibinden 1 kişinin yaralandığı fırtınada; plato 10 saniyede yerlebir oldu. Çekimler, 2 gün ertelendi.

Haberin Devamı

Başrol oyuncusu Daniel Craig, İstanbul'daki çekimlerde henüz kamera karşısına geçmedi. Kapalıçarşı'nın çatısında motosiklete binerek tuğlaları yıkan ise İngiliz oyuncunun dublörüydü.

EKiBE EZAN TEPKiSi
Film ekibinin ezan okunurken; yüksek sesten rahatsız olduğu iddiaları ortalığı karıştırdı. Eminönü'ndeki Yeni Camii'ye cemaatin alınmadığı haberleri de tepkiyi arttırdı. Ekip, Adana'da ise ezan okunurken çekimlere ara vererek takdir kazanmıştı.