Cadde 100 klarnet 'demokrasi' için çaldı

100 klarnet 'demokrasi' için çaldı

15.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Klarnet virtüözü Serkan Çağrı, Uluslararası Klarnet Festivali’nin tanıtım filmi için Ortaköy Meydanı’nda 100 klarnetçiyle birlikte İstiklal Marşı’nı çaldı

100 klarnet demokrasi için çaldı

Bu yıl 16 - 25 Eylül tarihleri arasında beşinci kez gerçekleştirilecek olan festival için Serkan Çağrı’nın sanat yönetmenliğindeki tanıtım filminde bir ilke imza atıldı. Festivalin tanıtım görüntüleri 100 klarnetçiyle birlikte İstanbul’un simgelerinden olan Ortaköy Meydanı’nda çekildi. Halka müzik eşliğinde barış ve birlik mesajı vermek isteyen Çağrı, 100 klarnetçiyle beraber kimsenin haberi olmadan İstiklal Marşı’nı çalmaya başladı. Meydandakilerin şaşkın bakışları içinde 100 klarnetten yükselen İstiklal Marşı, bir süre sonra duygu seline dönüştü. Milli marşımızı duyunca ‘Hazır ol’a geçen birçok kişi, marş bitiminde uzun süre müzisyenleri alkışlayarak tebrik etti.

Kayahan için ‘Ustaya Saygı’

Festivalin bu yılki programında yine dünyaca ünlü isimler İstanbullular’la buluşacak.

7 Akademi Ödülü kazanmış ‘Schindler’s Listesi’ film müziğinin klarnet sololarını çalan Giora Feidman, Rastrelli Cello Quartett, Mercan Dede, Zara, Dzambo Agusev, Natacha Atlas ve Serkan Çağrı’nın da aralarında yer aldığı birçok sanatçı festivalde yer alacak. Festivalde bu yıl ‘Ustaya Saygı’ konseri için 22 Eylül’de CRR Konser Salonu’nda düzenlenecek gecede Cansu, Fettah Can, İpek Açar, İrem Derici, Serkan Çağrı ve Zara büyük usta Kayahan’ın unutulmaz eserlerini yorumlayacak.