Cadde 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, hız kesmeden devam ediyor!

4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, hız kesmeden devam ediyor!

15.11.2016 - 16:15 | Son Güncellenme:

4. Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından gerçekleştirilen  4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali devam ediyor.

4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, hız kesmeden devam ediyor

10 Kasım'da başlayan ve 18 Kasım Cuma akşamı Cemal Reşit Rey'de ödül töreniyle sona erecek festival kapsamında, ulusal kısa ve uzun metraj film yarışmaları düzenleniyor.

Haberin Devamı

FESTİVALDE YARIŞACAK FİLMLER
Festivalde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen "Ulusal Uzun Metraj Yarışması"na 68, ulusal kısa belgesel ve kurmaca yarışmalarına 347 film başvurdu. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Yarışmasında Reha Erdem'in "Koca Dünya", Derviş Zaim'in "Rüya", Mehmet Can Mertoğlu'nun "Albüm", Ümit Köreken'in "Mavi Bisiklet", Kıvanç Sezer'in "Babamın Kanatları", M.Tayfur Aydın'ın "Siyah Karga", Bedir Afşin'in "Son Kuşlar" ve Gözde Kural'ın "Toz" filmi yarışacak.

TÜRK SİNEMACILAR DESTEKLENECEK
Uluslararası Uzun Metraj Yarışmasında ise Polonyalı belgeselci yazar yönetmen Marta Minorowicz'in "Zud", genç yönetmen Emma Rozanski'nin "Papagajka", Kazakistanlı yönetmen Yerlan Nurmukhambetov'un "Walnut Tree", İran kökenli Hollandalı yazar ve yapımcı Kaweh Modiri'nin "Bodkin Ras", Macar yönetmen, senarist ve aktör Szabolcs Hajdu'nun "It's Not The Time Of My Life", Ronny Trocker'ın "The Eremites" ve yönetmen-senarist Ivan Marinovic'in "The Black Pin" filmleri yarışıyor.

Haberin Devamı

FESTİVALİN UZUN METRAJ JÜRİSİ
Festivalin uzun metraj jürisinde Maryna Er Gorbach, Ümit Ünal, George Ovashvili, Györg Baron, Songül Öden, kısa kurmaca jürisinde Nisan Dağ, Mernoush Esmaelpour , Matija Pisacic, Ekin Türkmen, Pierre Louis Garnon, belgesel jürisinde Abdülhamit Avşar, Paul Cowan, Amer Shomali, Josef Erçevik ve Elif Eda Tartar Karagöz, İma jürisinde ise Gökdemir İhsan, Ege Ellidokuzoğlu, Yücel Erzen yer alıyor.

Festival kapsamında ünlü senarist Robert Mckee Türkiye'ye geliyor. Yarın Bosphorus Four Seasons'da, saat 15.00'te basın toplantısı yapacak. Festivalin ödül töreni ve kapanışı cuma günü Cemal Reşit Rey'de saat 19.30'da gerçekleşecek. (
İSTANBUL, (DHA)