Cadde Açıklama amacını aştı

Açıklama amacını aştı

24.03.2015 - 20:09 | Son Güncellenme:

‘Sobe’ adlı single’ını çıkaran Reyhan Karaca, yeni imajıyla dikkat çekiyor.

Açıklama  amacını  aştı

Bir TV programında “Bir gay’le evlenebilirim” diyerek gündeme gelen şarkıcı, şöyle konuştu:
“Gay haklarını biraz da olsa gündeme getirmek, yaşadıkları zorluklara destek vermek istedim. Hiçbir gay, bir kadına istemediği bir şeyi yaptırmaz ve zarar vermez. İnsanları din, dil, ırk ve cinsel tercihe göre ayırmayalım. O cümlemdeki ‘alt metin’ buydu. Ama algı farkındasızlığı konuyu amacının dışına taşıdı.”

Haberin Devamı

İYİ YAŞAMAK HERKESİN HAKKI

“Bir gay’le evlenebilirim” sözleri olay olan Reyhan Karaca: “Açıklamam amacının dışına taşındı. Sadece gay haklarını gündeme getirmek ve yaşadıkları zorluklara destek vermek istemiştim”

Beş yıl önce hayatını kaybeden kanser hastası kardeşine destek verdiği için müzik çalışmalarından uzak kalan Reyhan Karaca, yeni single’ı ‘Sobe’yle iddialı bir dönüş yaptı. Farklı bir albüm ve imajla hayranlarının karşısına çıkan şarkıcı, geçirdiği zor günleri, yeni projelerini ve özel hayatını anlattı.

Yeni single’ınız ‘Sobe’yle farklı bir tarzla hayranlarınızın karşısına çıktınız. Bu değişimin sebebi ne?
‘Sobe’, projenin yönetmeni Isaac Angel tarafından bana getirildi. Bestecisi Arpeggio Türkiye’den bir sanatçıyla bir şarkı yapmak istemiş; sesimi dinlemiş ve bana özel bir şarkı yapmış. Şarkı İngilizce olarak geldi, Avrupa ve Amerika’da yayınlanacaktı. Sonra Türkiye’de de yayınlanması için Murat Güneş’ten Türkçe söz yazmasını istedim.
Son hali İrlanda’da şekillendi ve dünya sound’una ulaştı. Kayıtları New York’ta, video klibi de Philadelphia ve New York’ta çekildi.

Haberin Devamı

Klipte yalnız bir kadın var. Karakterin sizinle özdeşleşen yanı var mı?
Klipteki kadınla tek benzerliğim, gün sonunda tek başıma ve dimdik kendi yolumda yürümem. Asla arkasına bakmayan, özgüvenle hayatına devam eden bir kadın...

İmajınızı da yenilediniz. Çevrenizden nasıl tepkiler aldınız?
İmaj çalışması için dokuz aylık bir süreçten geçtik. Herkesi şaşırtmak için çok çalıştım. Yıllardır sarı olan saçlarımı, koyulaştırdım. Tepkiler gayet olumlu ve sonuçtan çok memnunum.

Bir süre albüm yapmaya ara verdiniz. Bir kırgınlık mı vardı?
Aslında ara vermedim... Her yıl bir şarkı çıkardım. Kardeşimin hastalığı döneminde bile sevgili Şehrazat ve Bülent Yetiş’le çalışmaya devam ettik. Son beş yıldır her yıl 1 - 2 şarkıyla hep varlık gösterdim.

Kardeşinizi çok genç yaşta kaybettiniz, bu durum ne gibi psikolojik travmalar yarattı?
Yaşamayan anlayamaz o dönemleri. Çok şükür hiç yalnız kalmadım. Dostlarım hayata küsmemem için kolumdan tuttu. O süreçte değil şarkı söylemek, müzik sesi bile duymak istemedim. 2.5 yıl sadece hastanelerde geçti. Antidepresan almadan, inançla ve sevenlerimle, Allah’ın yardımıyla ayağa kalktım. Yaşadığım her şey hayat dersim oldu, bunu kavradığınızda bakış açınız değişiyor.

Haberin Devamı

‘Bir gay’le evlenebilirim’ sözleri olay oldu

“Gay’ler çok ozel insanlar; zeki, zevkli ve bakımlılar. Ne iş yaparsa yapsın başarısız tek bir gay göremezsiniz. LGBT haklarını gündeme getirmek, yaşadıkları zorluklara destek vermek isterim. Her gün bir transeksüelin öldürüldüğü, iş bulamayınca intihar ettiği olayları görürken, sessiz kalmak istemedim. Ayrıca hiçbir gay bir kadına istemediği bir şeyi yaptırmaz ve hiçbir kadına zarar vermez. Artık insanları din, dil, ırk ve cinsel tercihe göre ayırmayalım. Allah’ın yarattığı her canın iyi yaşamaya hakkı var. O cümlemdeki ‘alt metin’ buydu. Ama her zamanki gibi algı farkındasızlığı konuyu amacının dışına taşıdı.”

Yalnız ama mutlu ve huzurlu

Haberin Devamı

Aşk hayatınızla hiç gündeme gelmediniz. Özel hayatınızı saklamayı nasıl başarıyorsunuz?
İsteyen herkes özel hayatını saklar ve göz önünde yaşamaz. Bunun yolları basit. Herkesin buluştuğu yere gidip, bir de haber verirseniz, cümle alemle birlikte yaşarsınız özelinizi. Bunu tercih etmedim.

Siz kariyeri seçen kadınlardansınız. Yalnızlık çekmiyor musunuz hiç?
‘Neden ciddi bir ilişkim yok uzun zamandır?’ diye bazen kendimi sorguluyorum. Önceliğim işim, şu an mutlu ve huzurluyum.

Çocuk sahibi olmak için evlenenen ünlüler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kimseyi kınamak haddim değil. Böyle bir şey düşünmüyorum ama gelecek neyi getirir bilemem.

Yaz projesi hazır

“Yazın dilinizden düşüremeyeceğiniz bir dans şarkısı yapıyoruz. Bestecisi Ayla Çelik. Muhteşem şarkılara imza attı, benim için de güzel bir şarkı yazdı. Şarkının kayıtları için ay sonunda New York’a gidiyorum.”