Cadde Açılış Kelebeğin Rüyası ile yapılacak

Açılış Kelebeğin Rüyası ile yapılacak

18.01.2013 - 15:21 | Son Güncellenme:

18. Londra Türk Film Festivali, 21 Şubat - 3 Mart 2013 tarihleri arasında, Odeon West End, Rio Cinema, The Institute of Contemporary Arts ve Cine Lumiere sinemaları olmak üzere dört ayrı gösterim merkezinde Türk filmlerini Londralı sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Açılış Kelebeğin Rüyası ile yapılacak

Festivalin açılış gecesi takdim edilecek olan Golden Wings Yaşam Boyu Başarı Ödülü, bu yıl Türk sinemasının efsane ismi Kadir İnanır'a takdim edilecek.

Haberin Devamı

Kadir İnanır Londra Türk Film festivali jürisi tarafından "yaşam boyu onur" ödülüne layık görülmekten büyük onur duyduğunu belirterek, şunları söyledi. "Meslek yaşamım boyunca pek çok ödül aldım, her birinin ayrı anlamı ve değeri var. Bunlara Londra'da Türk filmlerine ilgi ve sevgiyi arttırmak üzere kurulmuş bir yapının verdiği ödülün eklenmesi de ayrı bir gurur kaynağı oldu. Ödülümü almak üzere Londra'ya geleceğim için mutluluk duyuyorum. Böylece Londra'daki Türk ve İngiliz sinemaseverlerle, Türk sineması izleyicileriyle gururumu ve sevincimi paylaşma imkanı bulmak beni heyecanlandırıyor."

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda Türk Sineması’nın dev isimleri Türkan Şoray, Şener Şen ve Hülya Koçyiğit’e bu ödül verilmişti. Her yıl festival izleyicilerinin oylarıyla belirlenen Golden Wings İzleyici Ödülü ise, festivalde yer alan 23 uzun metrajlı film arasından yine Londralı izleyicilerin oylarıyla belirlenecek.

Haberin Devamı

18. LONDRA TÜRK FİLM FESTİVALİ AÇILIŞINI, YILMAZ ERDOĞAN’IN SON FİLMİ “KELEBEĞİN RÜYASI” İLE YAPIYOR.

Londra’da kültür ve sanatın kalbi olarak anılan Leicester Square'deki, Odeon West End sinemasında yapılacak açılış gecesinde, Festival, geleneksel iki Büyük Ödülü’nü takdim ederken, gecede, başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat ve Belçim Erdoğan’ın paylaştığı, yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı yeni filmi KELEBEĞİN RÜYASI, Londra Prömiyeri ile ilk defa izleyiciyle buluşacak.

GOLDEN WINGS DİGİTÜRK DIGITAL DAĞITIM ÖDÜLÜ İÇİN BEŞ FİLM YARIŞACAK

Birleşik Krallık ve İrlanda’da ülke çapında sinemalarda dağıtım ve dijital platformlarda yayınlanma olanağı sağlayan, 30 bin sterlin değerindeki Golden Wings Digiturk Dijital Dağıtım Ödülü için bu yıl, Türk Sineması’nda kalıcı bir iz bırakacak olan beş film yarışıyor.

Dünyaca ünlü senarist, yönetmen Tony Grisoni, Screen International editörü Wendy Mitchell, Soda Pictures Direktörü Edward Fletcher, yayıncı, yazar ve BBC4 radyo film eleştirmeni Francine Stock’ten oluşan Golden Wings Digitürk Digital Dağıtım Ödülü Jürisi, seçimini, Reis Çelik'in 2012 Berlin Film Festivali’nden “Kristal Ayı” ile dönen filmi LAL GECE, Reha Erdem’in son filmi JIN, Raşit Çelikezer'in Sundance’ta “Jüri Özel Ödülü” kazanan filmi CAN ve çeşitli festivallerden birçok ödülle dönen, Emin Alper’in TEPENİN ARDI ile Yeşim Ustaoğlu’nun ARAF filmleri arasından yapacak.

Haberin Devamı

Festival Yönetmeni Vedide Kaymak Türk Sineması’nın usta isimlerinin imza attığı filmlerin yanı sıra, LTFF nen yeni nesil yönetmenlere de kapısını her zaman açık tuttuğunu belirterek, " ilk filmler, kısa film seçkisi ve sinemacılarla yapılacak söyleşileriyle onbir gün boyunca Londra’da Türk Sineması rüzgarı estirecek. "dedi.