Cadde ‘APTAL MUAMELESi GÖRÜYORUM’

‘APTAL MUAMELESi GÖRÜYORUM’

29.12.2013 - 19:41 | Son Güncellenme:

Amacının oyunculukta ilerlemek olduğunu söyleyen Özge Ulusoy, güzellikten yana dertli.

‘APTAL MUAMELESi GÖRÜYORUM’

Ulusoy, “Güzelseniz, insanlar önce aptal olduğunuzu düşünüyor. Benim çok esprili bir yanım vardır ama benden böyle bir şey beklemiyorlar. Akıllı olmadığımı düşünüyorlar” diyor

Haberin Devamı

Kitap, televizyon programı, oyunculuk... Nasıl bir koşuşturmanın içindesiniz?
Ben çalışmayı çok seviyorum. Çalışmak beni yormak, yıpratmak yerine daha çok besliyor. Mutlu ve sağlıklı olmamı sağlıyor. Zaten son üç senedir bu kadar popülerim, o da “Survivor”la oldu. Televizyon ekranı gerçekten bambaşka bir algı yaratıyor. Bu sene oyunculuğa yöneliyorum ve bu alanda kariyerimde ilerlemek istiyorum.


İlerleyen bölümlerde “Muhteşem Yüzyıl”da konuk oyuncu olarak rol alacaksınız. Bu dizide oynama hayali kuruyor muydunuz?
Tabii. Bu hayalin gerçekleşmiş olması benim için çok güzel bir şey. Temiz kalpli olduğuma inanıyorum. O yüzden de Allah bana istediğim şeyleri nasip ediyor.


Ekibi nasıl buldunuz?
Kamera önü ve kamera arkası çok profesyonel. Çok güzel çalışıyorlar, hak ettikleri başarıyı da görüyorlar. Ekibin içine girince görüyorsunuz başarı bir tesadüf ya da şans değil.

Haberin Devamı


Yakında rol aldığınız “Kadın İşi” filmi de vizyona girecek...
Benim kariyerimdeki dönüm noktaları: Uğurkan Erez’le tanışmak ve “Survivor”... Bu film de bence bir dönüm noktası olacak. Başrollerden birini oynamak çok gurur verici. Nihal karakteriyle çok ortak noktam var. Şehirli, çalışan, kendi ayakları üzerinde duran, hayattan ne istediğini bilen bir kadın. Çok sıkı dostları var. Bu filmde dostluğu çok iyi işlediğimizi düşünüyorum. Bir dost için ne yapılabilir, ne kadar ileri gidilebilir bunları anlattık.

Kitap gurur kaynağım Sizin çok dostunuz var mı?
Birbirine benzemeyen beş kızlık bir arkadaş grubumuz var. Çok iyi anlaşıyoruz. Bunlar yıllar içerisinde kurulmuş dostluklar. Daha fazlasına da gerek yok. Hayatıma yeni insanlar sokmayı sevmiyorum.


“Güzelim Güzelsin Güzel”den sonra yeni bir kitap fikri üzerine düşündüğünüzü duydum.
“Güzelim Güzelsin Güzel”, benim gurur kaynağım. Moda ve bakımla ilgilenen bütün kadınların keyifle okuyacağı, fikir alabileceği bir kitap oldu. Gelirini de Koruncuk Vakfı’na bağışladım. Şimdi çocuk kitabı yazmak istiyorum.

Güzelliğin hep avantajlarından bahsedilir. Dezavantajları yok mu?
Olmaz olur mu? İnsanlar size önyargıyla yaklaşıyor. Güzelseniz, önce aptal olduğunuzu düşünüyor. Yaptığınız birçok şeyi beğenmiyorlar. Dikkat çeken bir insan olmak hayatınıza zorluk getiriyor. Bütün gözlerin üzerinizde olmasına, her şeyinizin didik didik edilmesine sebep oluyor. Hayatınıza ekstra özen göstermek zorundasınız. Bence güzellik yüzde 50 avantaj yüzde 50 dezavantaj.

Haberin Devamı


Siz hiç aptal muamelesi gördünüz mü?
Tanıştığım her insan, kadın-erkek hiç ayırmaksızın ilk başta çok sessiz kalıyorlar. Çok akıllı olmadığımı düşünüyorlar. Benim çok esprili bir yanım vardır ama benden böyle bir şey beklemiyorlar. Birkaç espri yaptıktan sonra suratlarındaki şaşkın, daha ilgili ifadeyi görebiliyorum. Dünyaya, politikaya, sinemaya dair bilgi birikimimi gördükleri zaman gözlerindeki bakış bile değişiyor.


Güzellikle ilgili bir iddianız yok ama sanırım. Lise yıllarında bakımsız, sıska bir genç kız olduğunuzu söylemişsiniz.
Bunu söylemekten hiç utanmıyorum, gocunmuyorum. Çok çalışkan bir öğrenciydim, okul odaklı yaşıyordum. Benim için en önemlisi baleydi. Erkek arkadaşım olsun gibi bir düşüncem yoktu, sadece ders çalışıyordum.

Haberin Devamı


Platonik de olsa aşık olduğunuz biri yok muydu?
Orta son sınıfta vardı, en yakın arkadaşımla çıktı, ben de yanlarında üçüncü olarak gezerdim. Tabii ki beğendiğim insanlar oluyordu ama üniversite bire kadar hiç çıkma teklifi almadım. Beğenmiyorlardı demek...


Sizin bir erkekte aradığınız özellikler neler?
Esprili olması, beni güldürebilmesi lazım. Ben hayatım boyunca eğlenmediğim, bir şeyler konuşamadığım, paylaşamadığım bir erkekle beraber olmadım. Konuşabilmek, paylaşabilmek çok önemli.

EVLiLiK DÜŞÜNMÜYORUM

Hakan Baş’la nişanlandığınız yazılmıştı. Özel hayatınızda mutluluğu yakaladınız mı?
Nişan, ayrılma, barışma, aldatma her şey yazıyorlar.
Evet, bir ilişki var ama resmi bir şey yok.


Anne olmak istiyor musunuz?
Yakın zamanda evlilik düşünmediğim için çocuk hiç düşünmüyorum. Şu an zamanıymış gibi hissetmiyorum. Daha kariyer odaklı bir hayat yaşıyorum. Tabii ki ben de aile olmak isteyen, evlenmek isteyen bir genç kızım.
İnşallah ileride
Allah nasip eder.

Haberin Devamı

‘Ayak parmaklarımı beğenmiyorum’

“Yıllarca bale yaptığım için ayak parmaklarım biraz deforme, beğenmiyorum. Ama o zamanlar hayatımın en güzel dönemiydi.”

‘Takdir edilmek istiyorum’

“Umarım 2014’te çok güzel, uzun soluklu bir proje gelir. Oyunculukta çok yeniyim, 40 fırın ekmek yemem lazım. İnşallah takdir edilen bir noktaya gelirim.”