Cadde Arı sütü mucizesi!

Arı sütü mucizesi!

21.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Hücre yenileyici özelliğe sahip olan arı sütü, besleyici ve nemlendirici gücü sayesinde saç ve cilt bakımında da mucizevi etkiler yaratıyor

Arı sütü mucizesi

Uzmanlar, hücre yenileyici özelliğe sahip olan arı sütünün, besleyici ve nemlendirici gücü sayesinde saç ve cilt bakımında mucizevi etkiler yarattığını söylüyor.
Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Kadriye Sorkun, arı sütünün mucize yarattığını belirterek, “Arı sütüyle beslenen ana arı 3-4 yıl yaşarken, daha az süt daha çok polenle beslenen işçi arı ise ancak beş ay yaşayabiliyor. Arı sütünün sırrı işte burada yatıyor” dedi.
Prof. Dr. Sorkun, arı sütünün faydalarına sürekli yeni unsurlar eklendiğini ifade ederek,  “Hücre yenileyici özelliğe sahip olan arı sütü, besleyici ve nemlendirici gücü sayesinde saç ve cilt bakımında da mucizevi etkiler yaratıyor. Dokuyu ve cildi yeniliyor, kırışıkları gideriyor. Arı sütü tüm dünya ülkelerinde, yoğun antibiyotik kullanan, radyoterapi ve kemoterapi alan hastalarda ve enerji ihtiyacı olan sporcularla, gelişme problemi olan çocuklarda destekleyici besin olarak kullanılıyor” diye konuştu.
Arı sütünün insan hayatı üzerindeki önemli etkileri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sorkun, arı sütünün insanın bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal besin olarak kullanılabileceğini belirtti.  

Arı sütüyle tedavi

Prof. Dr. Sorkun, tıp doktorları tarafından arı ürünleri kullanılarak yapılan tedavinin genel isminin apiterapi olduğunu anlattı. Türkiye’de bu konuda faaliyet gösteren bir dernek ya da sağlık kuruluşu olmadığını kaydeden Prof. Dr. Sorkun, birçok gelişmiş ülkede, bu konularda yoğun çalışmaların yapıldığına dikkati çekti.