Cadde AŞK VE iNTiKAM

AŞK VE iNTiKAM

08.08.2011 - 20:48 | Son Güncellenme:

Birbirlerinin varlığından habersiz ikiz kız kardeş Ayla’yla Şebnem’in hikayesini anlatan ‘Ay Tutulması’ bu akşam Star TV’de başlıyor. “Kader, kardeş değil; düşman olmalarını istedi” sloganıyla başlayan dizinin oyuncuları Naz Elmas, Nur Erkul ile Kenan Ece, yeni projelerini ve oynadıkları karakterleri anlattı

AŞK VE iNTiKAM

“AYLA AŞK UĞRUNA ŞUURUNU YiTiRECEK”

Naz Elmas (Ayla Yılmaz)
* Sizi bu projede oynamaya cezbeden şey ne oldu?
Öncelikle güvendiğim bir isimden geldi proje; Kanal D İç Yapımlar. Ama en önemlisi hakikaten inandığım bir senaryo ve oynamak istediğim bir rol. Bunların üçü birleşince beni cezbetti. Devamlı dizi yapan biri değilim. Ayla farklı bir karakter olduğu için oynamak istedim.

* Bu rolün size neler katacağını düşünüyorsunuz?
Bu rolün bana neler katacağından çok benim seyirciye neler katacağım önemli. Yansıtacaklarım da farklılıklar olacağını düşünüyorum. Farklı bir hissiyat uyandırıp, farklı bir performans izleyeceklerini düşünüyorum. Diğer oynadığım karakterlere baktığınız zaman, tepkilerini kısık ateşte tutan tiplerdi. Ayla’ysa inanılmaz yüksek tepkiler veren, kendi hayatını bile aşkı uğruna gözü kapalı feda edebilecek bir tip.

* Evlatlık verilen bir genç kızı oynuyorsunuz. Ayla nasıl bir karakter?
Ayla kötü değil. Dizide zaten hiçbir karakter ne tam iyi, ne tam kötü. Hayatın içinden insanlar. Ayla’ya hiçbir zaman kötü bir karakter diyemeyeceksiniz. Ki zaten başına gelen durumdan dolayı hayatını bile hesaba katmadan kendini bir girdaba atıyor. Ayla akıllı, yetenekli, istediklerini bilen, kendine ve etrafına net bir karakter. Aşkı uğruna hırslı bir tipe dönüşüyor.

* Ayla’yla Şebnem’in yolları aynı adama aşık olmalarıyla kesişecek. Peki, kardeş olduklarını nasıl öğrenecekler?
Fragmanımızın sözü beni çok etkiliyor: ‘Kader, kardeş değil; düşman olmalarını istedi’. Düşmanken kardeş olduklarını öğrenecekler diye düşünüyorum. Ayla sevdiği adam için şuurunu yitirmişçesine savaşacak. Ben duygusu onda kayboluyor. Sevdiği adam için kendini feda ediyor.

* Dizide Tuvana Büyükçınar’ın kıyafetlerini giyeceksiniz. Günlük hayatınızda Büyükçınar’ın tasarımlarını giyiyor musunuz?
Tuvana benim hem çok yakın arkadaşım hem de kıyafetlerini tercih ettiğim bir tasarımcıdır. Davetlerde, özel gecelerde tasarımlarını giyiyorum. Tuvana gerçekten hayatımda olmazsa olmazlardan bir tanesi.

“Entrika ve çatışmalı ilişkiler olacak”
Nur Erkul (Şebnem Aras)

* Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?
26 yaşındayım. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni son sınıfta dizilerden dolayı bıraktım. Daha önce ‘Kasaba’ dizisinde oynadım, sonra ‘Kılıç Günü’ geldi. Şimdi de bu proje var.

* Bu dizide canlandırdığınız Şebnem nasıl biri?
Şebnem çok uç bir karakter değil. Herkesin içinde olan bir karakter. Aile bağları kuvvetli bir kız. Sevecen, romantik, çekingen. Özellikle Kenan karşısında bu özellikleri daha ağır basıyor. Şebnem, hayatta hiçbir şey için çabalamak veya çalışmak zorunda kalmadan istediği her şeye ailesi sayesinde sahip olmuş.

* Ayla’yla çatışmalarını izleyecek miyiz?
Evet. Aşık olduğu Kenan bir şekilde Şebnem’e dönecek. Ve izleyiciler Ayla’nın başka bir yönünü görecek. İlk bölümde anlatmadığımız, ilerleyen bölümlerde izleyeceğiniz bir sürü detay var. O yüzden hareketli, sürükleyici bir yanı var dizinin. Entrikalı ve çatışmalı ilişkileri bol bir dizi olacak.

“KENAN ‘ADAM GiBi’ BiR KARAKTER”

Kenan Ece (Kenan Demir)
* Dizinin konusundan ve canlandırdığınız karakterden bahsedebilir misiniz?
İkiz kız kardeşin hikayesi. Doğum sırasında trajik bir şekilde birbirlerinden kopmuş, başka ailelere evlatlık verilmişler. Onlar için kırılma noktası canlandırdığım Kenan karakteri olacak. Aynı erkeğe bilmeden aşık oluyorlar. Kenan’ın geçmişinde de trajik bir olay var. Annesini küçük yaşlarda kaybetmiş, babası karanlık işlerle uğraşıyor. Kenan’a babasının yakın dostu Şevket sahip çıkmış. Kenan da bunun verdiği psikolojiyle hayata asılıyor.

* Dizide Kenan iki aşk arasında kalıyor. Neler olacak?
Kenan’ın aynı şirkette çalıştığı Ayla (Naz Elmas) karakteriyle gizli bir ilişkisi var. Aralarındaki ilişki henüz resmiyet kazanmasa da evlenmeyi düşünüyorlar. Ancak Şevket’in, “Kızımla evlenirsen şirketin başına geçersin” teklifi sonucu aşkı ve mantığı arasında kalacak.

* Oynayacağınız diziyi seçerken kriterleriniz neler oluyor?
İlk işim ‘Samanyolu’ndaydı. Benim için önemli olan şey prodüksiyon şirketiydi. Her projede değişiyor aslında. Bir projeden çıkıyorum ve en önemli şey senaryo diyorum. Sonra senaryo iyi olsa da başka aksaklıklar olabiliyor. Proje seçerken prodüksiyon şirketi, oyuncu kadrosu, senaryo, yönetmen. Bunların hepsine bakmak gerekiyor. Aslında projenin kaderini yüzde 50 seyirci belirliyor.

* ‘İzmir Çetesi’ndeki Ateş’le şimdi oynadığınız Kenan arasında ne gibi farklar var?
Şimdi çok daha farklı bir karakteri oynuyorum. ‘İzmir Çetesi’ bir komedi dizisiydi. Ateş daha yüksek ritimli bir karakterdi. Kenan daha adam gibi bir karakter. Ağır, oturaklı bir ritmi var. Hayatın sorumlulukları üstüne binmiş. Seçimler yapmak zorunda kalmış, yol ayrımına gelmiş.

* Filminiz ‘Beni Unutma’nın çekimlerini tamamladınız mı?
Evet, çok güzel oldu. Sabırsızlanıyorum görmek için. Kasımda vizyona girecek. Beni çok tatmin eden sahneleri oldu.