Cadde BENDiNi YIKAN TiYATRO ÇIĞLIĞI

BENDiNi YIKAN TiYATRO ÇIĞLIĞI

09.05.2012 - 19:35 | Son Güncellenme:

17. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nin sahiplerini bulduğu gece için en doğru tanım, Genco Erkal’dan geldi: “Hayatımda bu kadar politik bir ödül töreni görmedim”

BENDiNi YIKAN TiYATRO ÇIĞLIĞI

* Genco Erkal, “Bu değişimi kime borçluyuz acaba? İnsanları sizler bizler diye ayıran, aydınına sanatçısına düşman, parmağıyla ‘Siz kimsiniz?’ diyene ben de şöyle bir Sadri Alışık selamı veriyorum” diyerek tamamladı sözlerini.
* Gece boyunca ödül almaya ya da vermeye çıkan herkes, önce bir “Korkuya karşı özgür tiyatro” mesajı verdi.
* En sertlerinden biri, üzerinde “Şehir Tiyatroları yok edilemez” yazılı bir tişörtle sahneye çıkan Suzan Aksoy’du. Aksoy, “Bizi yok edecekmişsiniz... Hadi be! Hadi oradan! Biz ateş böcekleri gibiyiz!” diye haykırdı.

Haberin Devamı

Ne dediler?

Okan Bayülgen: “En çok birbirimize kenetleneceğimiz günleri yaşıyoruz.”
Kerem Alışık: “Sanat zapturapt altına alınamaz. Asla muhafaza edilemez. Eğer sanat muhafaza edilmeye çalışılırsa bendini aşar, yıkar, geçer.”
Sevinç Erbulak: “9 Mayıs’ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde saat 18.00’de bir araya gelip susacağız. Sanılmasın ki susacağız.”
Haldun Dormen: “Tiyatroyla hiç kimse başa çıkamaz. 3 bin yıldır tiyatronun başına gelmedik kalmadı, ama hiçbir şey olmadı.”
Hale Akınlı: “Cumhuriyet’in bütün temel değerleri birer birer yıkılırken elbette ki sıra sanata da gelecekti. Şimdi ülkenin sanat damarlarını kesmek istiyorlar. Ama sesimizi kesemeyecekler.”