Cadde Beş ünlü Hasankeyf için bir arada

Beş ünlü Hasankeyf için bir arada

01.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Doğa Derneği’nin ‘Hasankeyf Yok Olmasın’ kampanyası ünlü sanatçıları bir araya getirdi.

Beş ünlü Hasankeyf için bir arada

Tarkan, Sezen Aksu, Yıldız Kenter, Kibariye ve Şivan Perver, Hasankeyf’in sular altında kalmaması için bilbordlardan halka seslenerek imza atmaya çağırıyor.
Ilısu Barajı’nın durdurulmasını ve Hasankeyf’in de içinde bulunduğu Dicle Vadisi’nin UNESCO Dünya Miras Alanı ilan edilmesini talep eden imza kampanyasına bu güne kadar sanatçıların yanı sıra 72 bin 734 kişi daha imzasıyla destek verdi.

Haberin Devamı

Her hafta yeni bir ünlü
Kampanyaya ilk destek veren Tarkan, kampanya için hazırlanan ilanlarda “Müzikle doğdum. Hasankeyf’le uyandım” diyor. “İzmirliyim, Hasankeyf’te doğdum” diyen Sezen Aksu Hasankeyf’in insanlığın ortak çıkış noktası olduğunu söylüyor. Kampanyayı destekleyen ünlüler arasına katılan Şivan Perver’in mesajı “Tüm dünyada özgürlüğü aradım. Hasankeyf’te özgürleşeceğim.” “Ben Anadolu’yum” oyunuyla tüm Anadolu’yu fetheden Yıldız Kenter ise “15 bin yıldır Hasankeyf sahnesindeyim” diyerek sanat ile uygarlığın aynı kaynaktan beslendiğine dikkat çekiyor.
Destekçiler arasına yeni katılan Kibariye de “Bu dünyaya misafir geldim. Yola Hasankeyf’ten çıktım” sözleriyle kampanya ilanlarında yer alıyor.
Doğa Derneği Başkanı Güven Eken yaptığı açıklamada hükümeti derhal harekete geçmeye çağırmak için bundan sonra kampanyaya her hafta yeni bir ünlü ekleneceğini söyledi.