Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

19 Ülke, 70 galeri, 520 sanatçı bin 50 eser... Yılın en önemli sanat etkinliği Contemporary Istanbul, bu perşembe günü kapılarını açacak ve pazar akşamına kadar gezilebilecek.

İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda, Akbank’ın desteğiyle gerçekleşecek fuarda dikkatimi çeken üç bölümden bahsetmek istiyorum. İlki Collectors’ Stories isimli sergi, diğeriyse Ülker Çocuk Sanat Atölyesi ve CI Dialogues.

CONTEMPORARY İSTANBUL 11 YAŞINDA

Koleksiyonerlerin seçkisi

Marc-Olivier Wahler’in yaptığı ve danışmanlığını Marcus Graf’ın üstlendiği Collectors’ Stories’de Türkiye’nin önde gelen 60 koleksiyonerinin kendi koleksiyonlarından seçtikleri eserler sergilenecek.

Haberin Devamı

Koleksiyonerlerin kişisel estetik anlayışlarını sunmalarına olanak sağlayacak sergi, Türkiye’de sanat koleksiyonerliğinin geçirdiği dönemsel değişimleri ve bugününü tartışmaya açacak.

Sergilenecek eserler arasında 53 Türk ve 49 yabancı sanatçı olmak üzere toplam 102 sanatçının enstalasyon, heykel, video, pentür ve fotoğraf işleri yer alıyor.
Bu bağlamda hazırlanacak olan Collectors’ Stories kitabıysa CI Publications’ın ilk yayını olacak ve eserlerin tüm dünyaya açılmasını sağlayacak.

Sergide yer alan koleksiyoner ve koleksiyonlar arasında Leyla Alaton, Demet & Cengiz Çetindoğan, Suzan Sabancı Dinçer, Oya & Bülent Eczacıbaşı, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Cem Hakko, Arzu & Ömer Sabancı, Sevil Sabancı, Lucette & Mustafa Taviloğlu, Agah Murat Ülker ve Cem Yılmaz yer alıyor.

Çocukların sanat keşfi

Fuarların ikinci bir özelliği de bienallerde olduğu gibi, genç sanatçıların ilk kez sunulduğu veya tanınan bir sanatçının yeni bir işinin ilk kez sergilendiği sanat etkinlikleri olmasıdır. Mutluluğun yolunun sanattan da geçtiğine inanan CI ortak sponsoru Yıldız Holding, bu yıl Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’ni gerçekleştirecek.

Çocukları erken yaşta sanatla buluşturmak, sanatı günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmek hedefiyle 2011 yılından bu yana düzenlenen atölye, 3-6 Kasım tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda minikleri ağırlayacak. Hayal güçlerinin ve estetik duygularının gelişimini destekleyecek çalışmaların uygulanacağı atölyede, çocuklar uzman eğitmenlerle birlikte yeteneklerini keşfetme fırsatı bulacak.

Haberin Devamı

Contemporary Istanbul’un en dikkat çeken bölümlerini bu yıl ilk defa sanatseverlerle buluşacak olan Collectors’ Stories ve CI Design oluşturuyor. Fuarda bu yıl yeni bölümlerin yanı sıra yeni projeler de dikkat çekiyor.

Çağdaş sanatı tartışacaklar

Contemporary Istanbul kapsamında düzenlenen CI Dialogues, bu yıl üç gün boyunca 50’den fazla sanat profesyonelini, sanatçıyı ve koleksiyoneri çağdaş sanatın durumunun yanı sıra ekonomisinin ve piyasasının güncel niteliklerini değerlendirmek üzere bir araya getirecek.

Program dahilinde çağdaş sanat hakkında çeşitli kavramsal çerçevelerin ele alınacağı yuvarlak masa konuşmaları gerçekleşecek. CI Dialogues çağdaş sanat ve bağlamını eleştirel olarak yansıtan ve çağdaş sanat anlayışını, araştırmasını ve aracılığını yürüten fuarın özel bölümleri olan CI Design ve Plugin’i de kapsayacak.

Haberin Devamı

İstanbul Sanat Haftası geliyor

Pazar günü Ali Güreli basın mensuplarına gönderdiği e-postada gelecek yıl, Contemporary Istanbul’un eylül ayında gerçekleşecek Bienal’den birkaç gün önce yapılacağı bilgisini paylaştı ve bu yaklaşıma gösterdiği anlayış için IKSV’ye teşekkür etti. Gelişmelerin sadece bununla sınırlı kalmayacağını ifade eden Güreli, 2017 Eylül ayının o haftasının İstanbul Sanat Haftası olacağının müjdesini verdi. Heyecanla bekliyoruz.