Cadde Bir Yeşilçam devinin acı dramı

Bir Yeşilçam devinin acı dramı

31.10.2008 - 13:29 | Son Güncellenme:

70’li yılların jönü Mesut Engin’in parasızlıktan sokaklarda yaşıyor

Bir Yeşilçam devinin acı dramı




1960 ve 70’li yılların jönü Mesut Engin’in parasızlıktan yatacak yeri yok. 10 yıldır sokaklarda yaşayan Mesut Engin, Beyoğlu’nda gecenin ayazında bir apartmanın merdiveninde donmak üzereyken Star TV Mega Magazin ekibi tarafından bulundu.

Haberin Devamı

Açlıktan ve soğuktan donma tehlikesi geçiren Engin, gazeteciler tarafından bir çorbacıya götürüldü. Kimseden para istemediğini söyleyen Engin ‘Sinemacılar işsizlikten ölüyor. İş versinler yeter’ dedi. 1973 yılında Ses Dergisi'nin açtığı yarışmada birinci olarak sanat hayatına Yeşilçam'da başlayan Engin, 1973 - 2002 yılları arasında bir çok filmde başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol aldı.

Ayrıca mankenlik ve fotomodellik de yapan sanatçı, 1976'da yaşadığı bir trafik kazasında sağ el bileğinin sinirlerinin kesilmesiyle bunalıma girerek alkole bağlanmasına karşın, uzun süre uğraş vererek bu bağımlılıktan kurtuldu. Açtığı güzellik salonunda başarılı olamayıp, sokaklarda yaşayan evsizler arasına katıldı. Bundan 6 ay önce Seda Sayan, Mesut Engin’e iş bulacağını canlı yayında söylemişti.