Cadde Bond kızı değiliz

Bond kızı değiliz

31.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Bond kızları’ sözünün tarihi bir etiket olduğunu belirten Marlohe ve Harris, “Bu tanım artık geçerli değil çünkü seride oynayan kızlar daha karakterli” dedi

Bond kızı değiliz

Merakla beklenen ve serinin 23. Bond filmi olan “Skyfall”, bu cuma Türkiye’de vizyona giriyor. Açılış sahneleri İstanbul’da çekilen “Skyfall”da ‘Bond kızları’ Naomie Harris ve Berenice Marlohe tarafından canlandırılıyor. Eve adlı ajanı canlandıran Harris ve Javier Bardem’in canlandırdığı baş kötünün sevgilisiyken Bond’un cazibesine kapılan Severine rolünde izlediğimiz Berenice Marlohe ile İstanbul çekimleri sırasında bir yuvarlak masa söyleşisinde bir araya geldik.

Haberin Devamı

Naomie Harris: Silah kullandım ancak pasifist bir insanım

Eve rolünü almanız zor oldu mu?

Ulusal tiyatroda “Frankenstein” adlı bir oyunda oynuyordum. Kasting direktörü oyunu izlemeye gelmiş ve Bond’da iyi olacağımı düşünmüş. Sam Mendes de oyunu görmeye geldi ardından... O da aynı fikirde olunca seçmeye davet ettiler. Binlerce adaydan biri olacağımı düşünüp aldırmadım. Üçüncü seçmede Mendes ve yapımcı Barbara Broccoli’nin olacağını söylediklerinde beni bir panik sardı. Seçmede “Casino Royale”den bir sahne oynamamı istediler.

Sonra egzersize mi başladınız?

Sekiz ay eğitim aldım. Şoförlük, atış, merdivenden koşarak çıkmak...

İlk kez silah tuttuğunuzda ne hissettiniz?

“Miami Vice”da rol alırken de makineli tüfek kullanmayı öğrenmiştim ama bu derece değildi. Bond için haftada iki gün atış poligonuna gidiyordum ki pasifist bir insanım.

Haberin Devamı

İstanbul sahnelerinde neler oldu?

2 ay Türkiye’de çekim yaptık. Bunların hepsi açılış planının bir parçası. Çok uzun ve büyük bir sahne... Bu sahnede, Bond’la birlikte kötü adamı kovalıyoruz açıkçası...

Bond gibi ajansınız. Size Bond kızı demek doğru mu?

Emin değilim. Bond kızı tanımı artık geçerli değil çünkü kızlar daha karakter gibiler.

Daniel Craig nasıldı?

Ayakları yere basıyor, mizah duygusunu kaybetmiyor.

“Skyfall”un 50. yıl filmi olması yük oldu mu?

Bana olmadı ama yapımcılar ve yönetmen için olmuştur. Sadece senaryonun bile diğer Bond filmlerinden daha fazla derinliği var.

Bond’u nasıl tanımlarsınız?

Büyük bir karizma, gizem sahibi. Karanlık bir yönü de var tabii sonuçta bir katil. Çekiciliği de var. Nitekim kadınlar dayanılmaz buluyor.

Sizce Bond karakteri yıllar içinde değişti mi?

Craig’le incinebilir biri oldu. Diğer Bondlar lastik adam gibiydi.

Favori Bond’unuz kim?

Sean Connery. Derin ve karanlık bir hali var.

Skyfall İstanbul’da başlıyor

“Skyfall”un açılış jeneriği öncesindeki büyük aksiyon sahnesinin ev sahibi İstanbul. Filmin tema müziği ve ezan sesi birleşirken, Eminönü’nde başlayan “Skyfall”, hızlı bir şekilde aksiyona giriyor. Bond ve direksiyonda Eve, kötü adamın peşine düşerken Türk polislerinin de etkisizce katıldığı, Yeni Camii önünde kurulmuş bir pazar yerinin yerle bir olduğu ve Kapalıçarşı’nın çatısında motosikletli bir kovalamaca sahnesini içinde barındıran aksiyon, bir tren sahnesine geçiyor.

Haberin Devamı

Berenice Marlohe: ‘Kendimi hep Bond kötüsü hayal ettim’

Bond filminde rol almak nasıl?

Uzun süredir Fransa’da ajanssız debeleniyordum. Ajans görüşmelerinde kimi tanıyorsun deyip, kapıyı gösteriyorlardı. Los Angeles’a gittiğimde “Skyafall”u ve seçmelerin Paris’e geleceğini öğrendim. Paris’e döndüğümde kastingi yapan insanları bulup email gönderdim. Seçmelere katıldım ve seçildim.

Role yeni ne kattınız?

Canlandırdığım karakter Severine’ni Bond kızı olarak görmedim, orijinal bir karakter olarak kabul ettim. ‘Bond kızı’ bir etiket. Tamam, tarihi bir etiket ama bana hitap etmiyor. Kurtarılacak bir kadın olarak görmek sıkıcı.

Severine iyi mi, kötü mü?

Gizemli diyelim. Craig de gizemli bir Bond yaratmaya çalıştı. Bir yandan güçlü bir yandan kırılgan. Bazen öldürme makinesi bazen de insani. Ben de karakterimle aynı şeyi yapmaya çalıştım.

Haberin Devamı

Bond filmlerine hayran mısınız?

Evet, biliyorsunuz en uzun süredir devam eden seri ve bu filmlerle büyüdüm. Bir şans olabilir diye düşündüm. Özgürlük alanım olabilirdi karakteri yaratırkenÖ Sadece Bond filmlerinde bu kadar renkli karakterler var. Her zaman bir Bond filminde hayal ettim kendimi, tabii Bond kızı olarak değil de Bond kötüsü olarak...

Sizce Sam Mendes filme dram katabildi mi?

Serinin aksiyon ve mizah gibi ana malzemelerini muhafaza etti ve bunların üzerine harika karakterler inşa etti.

Daha modern bir Bond portresi

Türkiye’de bu cuma gösterime girecek olan “Skyfall”la aynı zamanda sinema tarihinin en uzun soluklu serisi James Bond, 50. yılını kutluyor. Her açıdan özel kılınmaya çalışılmış bir Bond filmiyle karşı karşıyayız. Özel olma nedeni aksiyon sahneleri değil; dramda yetkin bir isim olan yönetmen Sam Mendes’in diğer Bond filmlerinin girmekten çekindiği alanlara girmeye çalışması... Mesela Bond’un geçmişiyle ilgili ilk kez bu kadar fazla bilgi sahibi oluyoruz. “Skyfall”, özel bir Bond filmi olmayı başarıyor. Daha modern bir Bond portresi sunmayı da...