Cadde BU TURLARA KATILIN, ŞEHRi YAKINDAN TANIYIN

BU TURLARA KATILIN, ŞEHRi YAKINDAN TANIYIN

27.05.2010 - 00:10 | Son Güncellenme:

Her gün önünden geçtiğiniz tarihi yapıların hikayelerini, efsanelerini, daha önce içlerinde kimlerin yaşadığını merak ettiniz mi hiç? İstanbul'da şehri gezmeye vakit bulamayanlar için İBB, Kültür Turları düzenliyor

BU TURLARA KATILIN, ŞEHRi YAKINDAN TANIYIN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından her yaz düzenlenen 'İstanbul Kültür Gezileri', bu sene de devam ediyor. İlki 2006'da yapılan gezilerle şehrin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılması ve 'İstanbullu' olma bilincinin arttırılması amaçlanıyor. Kültür tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan'ın anlatımıyla ücretsiz olarak gerçekleştirilecek gezilere kayıtlar telefon yoluyla yapılıyor. Katılım için 16 yaşından büyük olma şartı aranan geziler için kontenjan sayısı 40 kişiyle sınırlı. Bu cumartesi başlayacak olan geziler bundan böyle her cumartesi saat 14.00 - 16.00 saatleri arasında yapılacak.

GEZİ GÜZERGAHI

Süleymaniye: Süleymaniye Camii ve Kütüphanesi, Meydan Çeşmesi, Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan Türbesi, Bab-ı Meşihat.
Topkapı: Karacaahmet Camii, Türk Dünyası Evleri, Kaleiçi, Takkeci İbrahim Ağa Camii, Merkez Efendi Külliyesi.
Fatih: Fatih Hava Şehitleri Parkı, Amcazade Külliyesi, Kıztaşı, Millet Kütüphanesi, Fatih Külliyesi, Büyük Karaman, Sahn-ı Seman, Tetimme Medreseleri.
Sultanahmet: Yerebatan Sarnıcı, Million Taşı, Su Terazisi, Firüzağa Cami, Alman Çeşmesi, Dikilitaş, Sultanahmet Camii, İslam ve Teknoloji Müzesi, Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı.

Yazarlar