Cadde Burning Man'in yaratıcısı Larry Harvey hayatını kaybetti

Burning Man'in yaratıcısı Larry Harvey hayatını kaybetti

30.04.2018 - 09:08 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük müzik ve sanat festivallerinden biri olan Burning Man'in yaratıcısı Larry Harvey yaşamını yitirdi.

Burning Manin yaratıcısı Larry Harvey hayatını kaybetti

Her yıl ağustos-eylül aylarında Nevada'nın Black Rock Çölü'nde geçici olarak kurulan Black Rock City'de dünyaca ünlü müzik ve sanat festivali Burning Man'in yaratıcısı Larry Harvey, 70 yaşında hayatını kaybetti. Harvey, bir ay önce felç geçirmişti.

Haberin Devamı

Burning Man şirketinin CEO'su Marian Goodell, ölümünün ardından Harvey için paylaştığı mesajda şunları söyledi:
"Larry hiç etiketler için yaşayan bir adam olmadı. Herhangi bir kalıba girmedi, tüm kalıpları yıkıp kendi hayatını yaşadı. O bir peyzaj mimarı, bir felsefeci, bir espritüel, bir vizyoner, yazar, ilham perisi ve yol göstericiydi. Hatta bir ara taksi şoförü ve bisikletli kurye de oldu. Varlığının yaşamlarımızdan eksildiğini yıllarca hissedeceğiz. Onu o yapan ruh sayesindeyse, asla bizden ayrılmayacak."

Harvey, 1986 yılında arkadaşı Jerry Goodell ile beraber yaz gündönümünü kutlamak için San Francisco'daki Baker Sahili'nde bir tahta adamı ateşe vermiş, festivalin felsefesi de buradan doğmuştu.

Haberin Devamı

Burning Man festivali ilk kez 1990 yılında, Nevada'nın kuzeybatısındaki Black Rock Çölü'nde düzenlenmişti.

Her yıl dünyanın dört bir yanından 70 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan festival alanı, sanatçıların dev enstalasyonlarıyla çevreleniyor, ortaya inşa edilen 'Tahta Adam' da etkinliğin son gününde yakılıyor.

Amerika'da Nevada çölünde düzenlenen Burning Man festivali Türkiye'deki ünlü simaların da yoğun ilgisini çekiyor. Şeyma Subaşı da üç yıl üst üste festivale katılmış anılarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmıştı.