Cadde Çarkıfelek’e ruhumu kattım

Çarkıfelek’e ruhumu kattım

05.12.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çarkıfelek’e ruhumu kattım

Çarkıfelek’e ruhumu kattım





Ekranlardan şimdiye dek, onlarca yarışma programı geldi geçti... Yarışma furyasının yaşandığı dönemde milyonları televizyon karşısına çeken yapımlardan hiçbiri artık yok. Eskilerden kalan tek yarışma ise "Çarkıfelek".
Sunuculuğunu Mehmet Ali Erbil’in üstlendiği Kanal D’nin sevilen yarışması, her yıl olduğu gibi bu ramazanı da zirvede tamamladı. "Çarkıfelek" bayram boyunca da Kanal D ekranlarında olacak. Erbil, "Çarkıfelek, bayramdan sonra da sürecek. Haftada iki gün ekrana gelecek. Henüz günü kararlaştırılmadı" dedi.

‘Şarkıları meşhur ettim’
Dünyada ömrünü tamamladığı söylenen yarışmaya, kendini katıp zirveye taşıdığını anlatan Erbil, şöyle konuştu:
"Oyunculuğumu, sunuculuk deneyimimle bir potada eritip, bambaşka bir boyut kattım yarışmaya. O yüzden de çok farklı bir ‘Çarkıfelek’ çıktı ortaya. İnsanlar ‘Çarkıfelek’te yarışmadan başka yaptığım spontan esprileri, şovları, anlık ağzıma doladığım bir şarkıyı da bekliyor benden. Başarıyı buna bağlıyorum. Şimdiye kadar birçok şarkıyı meşhur ettim. ‘Bu akşam ölürüm beni kimse tutamaz’, ‘Çekirge’, ‘Azıcık ucundan versen’, ‘Aman aman’ ve ‘Tanrı istemezse insan ölmezmiş’ ilk aklıma gelenler."

Partneri ‘Taşfırın erkeği’
Cuma günleri TRT 1’de ekrana gelen "Bir Başka Gece"yi de sunan Erbil, TRT’nin yılbaşı özel programında ise çok özel bir ortakla kameraların karşısına geçecek. Erbil, TRT’nin yılbaşı programını "Çocuklar Duymasınöda canlandırdığı "Taşfırın erkeği" tiplemesiyle şöhrete ulaşan Tamer Karadağlı ile birlikte sunacak. Erbil, Ramazan Bayramı’nı Kıbrıs’ta hem program yapıp, hem eşi Sedef Erbil’le tatil yaparak geçirecek.


Haldun Dormen, Nejat Uygur’u anlattığı yazısını "Kendi alanında büyük işler yapıyor. Kadrini bilelim. Uygur’u arşivleyelim" diye bitirmiş. "Arena", Taner’in vasiyetini yerine getiriyor ve arşivler için bir "Nejat Uygur portresi" çiziyor...

60 yıllık sanat macerasını anlatacak
Seçim öncesinde konuklarıyla siyaset konuşan Uğur Dündar, bayramda sevilen bir sanatçıyı, 60. sanat yılını kutluyan Nejat Uygur’u konuk ediyor. Uygur’un 60 yıllık başarı öyküsünü ve sahne serüvenini anlatacağı yapımda, oyunlarından alıntılar ve onunla ilgili yapılmış söyleşiler de yer alacak.
Muazzez Ersoy, kısa süre önce Bostancı Gösteri Merkezi’nde verdiği son konseriyle ATV’nin "bayram mönüsü"nde yer alıyor. İki bölüm halinde yayınlanacak konserinde sanatçı, kalabalık bir saz heyeti eşliğinde sahneye çıktı. Ersoy’un Türk Sanat Müziği’nin sevilen şarkılarını seslendirdiği konserini Cumhur Atalay çekti. İlk bölümde Ersoy, hayranlarının karşısına 13 şarkıyla çıkacak.

• Zamana Direnenler: Yapımcılığını Abdullah Kılıç ve Aynur Gürlemez’in üstlendiği belgesel, "nesilden nesile ulaşan, zamana direnen ustaların öyküsü"nü anlatıyor. CNN TÜRK / 12.40-14.15-16.15-23.25
• Yaşamın Zaferi: Dört milyar yıllık yaşam savaşı, yeryüzünde yaşamın doğuşu ve yükselişini anlatan altı bölümlük belgesel, yeniden ekranda. NTV / 14.15
• Anitta’nın Laneti: Mahfi Eğilmez’in aynı adlı romanından uyarlanan belgesel, kaçıranlar için bir kez daha ekrana gelecek. Altı ayda hazırlanan yapımda, Hitit tarihi içinde öne çıkmış olaylar, doğal ortamda ve stüdyoda canlandırıldı. Belgeselin bugün ilk iki bölümü ekrana gelecek. NTV / 17.15
• Araba Sevdası: Otomobilin Osmanlı’dan günümüze öyküsünü anlatan belgeselin bu bölümünde, "Murat 124’ün adı nasıl doğdu?", "Türk işadamları neden gizlice motor üretmeye başladılar?" gibi konular işleniyor. CNN TÜRK / 20.00

Zaman zaman programlara konuk olan Nükhet Duru, bu kez ev sahibi. Cenk Eren, Çağla Şıkel, Nilgün Belgün ve Nev ise konukları... Belgün’ün kahkahalarıyla; Nev ve Cenk Eren’in şarkılarıyla katılacağı yapımda Çağla Şıkel ne mi yapacak? O, önemli açıklamalarda bulunacak!
Sabah Sabah Seda Sayan
Sayan’ın şovu bayramda banttan yayınlanacak. Sayan bugün Orhan Gencebay ve Tanyeli’ni ağırlıyor.
Grup Şurup Bayram Konseri
Kuklalardan oluşan Grup Şurup, çocuklar için bir konser veriyor. Ceyda Düvenci ve Greyfurt adlı kuklanın sunacağı programa Grup Düş ve Ebru Ethredge de katılıyor.
Bayram Günü
Şoray Uzun’un programı da bayram mesaisi yapıyor. Gülay ve Hüseyin Turan’ın türküleriyle katılacakları program canlı yayınlanacak
Passaparola
Metİn Uca ve Ece Erken bugün, Demet Sağıroğlu, Melih Kibar, Mine Çayıroğlu ve Güven Kıraç’ı yarıştıracak.
Üç Baba Hasan
Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu’nun gişe rekorları kıran oyunu bir kez de Show TV’de ekrana gelecek. Oyunda Kırca , adı "Hasan" olan üç babanın dramını anlatıyor.
Bayram Halayı
TGRT’nin bayram eğlencesinde İzzet Yıldızhan, İbrahim Erkal, Nuray Hafiftaş ve Nadide Sultan’ı ağırlıyor. Yapımda, Selahattin Taşdöğen ve Özhan Sargın’ın skeçleri de var.
THM Konseri
Bİr "TRT klasiği" olan Türk Halk Müziği konseri yine renkli bir bölümle ekranda... TRT Ankara, İstanbul ve İzmir Radyoları sanatçıları; çalacak, söyleyecek ve oynayacaklar.
Günün dizileri
• Zerda (ATV / 20.30)
• Yeter Anne (ATV/ 21.45)
• Cabbar (STAR / 22.20)
• Çiçek Taksi (TRT 1 / 22.15)
• Sevdim Seni Bir Kere (TGRT / 21.30)