Cadde Kuruluş Osman Cerkutay nasıl öldü, gerçek ismi ne, tarihte kim? Cerkutay kimdir, ne demek?

Kuruluş Osman Cerkutay nasıl öldü, gerçek ismi ne, tarihte kim? Cerkutay kimdir, ne demek?

27.04.2022 - 22:21 | Son Güncellenme:

Cerkutay nasıl ve ne zaman öldü? Kuruluş Osman dizisinde Cerkutay adından söz ettiriyor. Dizide Cerkutay'ı ise Çağrı Şensoy canlandırıyor. Genç oyuncu, oynadığı rol ile dikkat çekiyor. İzleyiciler ise, 'Kuruluş Osman Cerkutay kimdir, tarihte var mı?' aramaları yapıyor. Cerkutay hakkında detaylar...

Kuruluş Osman Cerkutay nasıl öldü, gerçek ismi ne, tarihte kim Cerkutay kimdir, ne demek

Çağrı Şensoy nereli, kaç yaşında? Birçok sevilen dizide yer alan Şensoy, son dönemde ATV ekranlarının en çok izlenen dizisi Kuruluş Osman'da Cerkutay rolü ile takipçileri karşısına çıkıyor. Dizide bir Moğol askeridir. Peki, Cerkutay ne demek, anlamı nedir? Cerkutay tarihte kimdir?

Haberin Devamı

CERKUTAY NE DEMEK?

Televizyon dizisi ile hayatımıza giren Cerkutay isminin anlamı da aramalara konu oldu. Cerkutay öz Türkçede, eski dönem yer tanrısı anlamına geliyor.

ÇAĞRI ŞENSOY KİMDİR?

Şensoy, 17 Nisan 1986 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Lise eğitimini 2000-2004 yılları arasında Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nde tamamladıktan sonra yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümü'nde tamamlayarak Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümü'nde yüksek lisans eğitimine devam etti.

2002-2012 yılları arasında birçok tiyatro oyununda yer alan ve daha sonra 'Deli Hüseyin Paşa' rolünü oynadığı Muhteşem Yüzyıl: Kösem ve 'Cerkutay' karakteriyle yer aldığı Kuruluş: Osman gibi dizilerde boy göstermiştir.