Cadde DİŞ VE AĞIZ TEDAVİSİNDEKİ SON YENİLİKLER - MESLEĞE GÖRE GÜLÜŞ TASARIMI

DİŞ VE AĞIZ TEDAVİSİNDEKİ SON YENİLİKLER - MESLEĞE GÖRE GÜLÜŞ TASARIMI

10.05.2013 - 21:15 | Son Güncellenme:

Gülüş tasarımı; kişinin yaşına, cinsiyetine, yüz şekline, karakterine veya mesleğine göre planlanıyor. Sağlık ve doğallık korunarak gülümseme yeniden yapılandırılabiliyor

DİŞ VE AĞIZ TEDAVİSİNDEKİ SON YENİLİKLER - MESLEĞE GÖRE GÜLÜŞ TASARIMI

Ağız ve Diş Hastalıkları Uzmanı Alper Çıldır, gülüş tasarımındaki son yenilikler ve uygulamalar hakkında bilgi verdi: “Gülüş tasarımı, özellikle kadınlar tarafından tercih edilse de, gülüşünü değiştirmek isteyen erkeklerin sayısı da bir hayli fazla. Bazı meslek grupları, kişiye özgüven sağlayan bu uygulamaları toplumdaki pozisyonları ve statüleri nedeniyle önemser. Yöneticiler, satış temsilcileri, özellikle moda ve medya sektöründe çalışanlar gülüş tasarımına en çok ilgi gösteren meslek grupları. En yeni gülüş tasarımı uygulamaları arasında şunlar var:
Mock-up: Planlanan tasarımın en yakın örneğinin hastaya gösterilmesidir. Bu örnek uygulama, ağızda 1-2 gün kalabilir ve hasta bu aşamada karar verebilir.
Waks-up uygulaması: Hastadan alınan ölçü üzerinde mumdan bir taslak hazırlanır. Bazı özel materyallerin uygulanmasıyla tasarım hastaya takılır, beğenilen tasarıma göre dişler kesilir.
Fotoğraf çekimi ve dijital tasarım: Hastadan alınan fotoğraflar, bilgisayar ortamına aktarılır ve özel bir program sayesinde dişler üzerinde uygulanması istenilen değişiklikler yapılır. Dişlerin boyutunu uzatmak, genişletmek, şeklini ve rengini değiştirmek mümkün. Hazırlanan taslak, hastaya aynı seansta veya bir sonraki seansta gösterilir.”

Haberin Devamı

KiŞiNiN ÖZELLiKLERi ÖNEMLi

Yaş: Hastanın ön iki dişi, kişinin yaşını yansıtır. Gülüş tasarımında dişlerin boyu, şekli, formu ve rengi kişinin yaşıyla uyumlu olmalı. Çoğu zaman kişi, daha genç görünmek ister. Bu nedenle bu iki dişin formuna karar verirken doktor öncelikle hastanın kaç yaşında göstermek istediğine karar vermeli.
Cinsiyet: Ön iki dişin yanında bulunan yan keser dişler, kişinin cinsiyetini belirler. Bu, kadınlarda biraz daha küçük ve içeridedir. Hatta daha yuvarlak hatlara sahiptir. Erkeklerdeyse daha dominant ve köşelidir. Dişin genişliği daha dardır.
Karakter: Kişinin karakterini kanin dişleri adı verilen köpek dişleri belirler. Örneğin sert mizaçlı ve dominant bir kişide kanin dişinin yapısı genelde daha dolgun, sivri ve çok daha uzundur. Sakin bir kişilikse köpek dişleri daha az görünür, daha küçüktür ve sivriliğini neredeyse kaybetmiştir.
Ten rengi: Diş ve diş etinin rengi kişinin ten rengiyle orantılıdır. Koyu tenli kişilerde çok açık renkler tercih edilmez. Açık tenli kişilerdeyse beyaz tonlar hakimdir.
Meslek: Kişi hizmet sektöründe olup mesleği birebir temasla ilgliyse daha beyaz dişler tercih edip ön dört dişi daha ön plana çıkarıp sempatik hale getirilmeye çalışılır.

Haberin Devamı

iDEAL GÜLÜMSEME iÇiN

* Dudak boyu ayarlanır. Gülerken üst dişlerin eti fazla görünüyorsa, üst dudağın gülüş sırasındaki hareketi kısıtlanabilir.
* Alt çene çok ileride veya çok fazla geride olabilir, dişlerin pozisyonlarıyla oynayarak sorun ortadan kaldırılabilir.
* Dişler arasındaki boşluklar, 20 dakikada estetik dolgu malzemeleriyle kapatılarak ideal hale getirilebilir. Dişlerdeki çarpıklıklar, ortodontik tedavilerle veya ince yaprak porselenlerle çözülebilir.
* Kaplama, köprü ve dolgular, zirkonyum altyapılı porselenlerle yenilenebilir.
* Diş eti, dudak altından en fazla 1-2 mm. görünmeli.
Daha fazla göründüğü vakalarda, diş eti kesilir.

BiTTi