Cadde 'Dünyanın sorunu erkek sorunu'

'Dünyanın sorunu erkek sorunu'

30.10.2018 - 11:43 | Son Güncellenme:

Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu, Türkiye’nin ilk interaktif talk show programı 'Hadi Be'ye oyuncu Bülent Emrah Parlak konuk oldu.

Dünyanın sorunu erkek sorunu

‘Bülent Beyin Hikayesi’ oyunu ile tiyatroseverlerin karşısına çıkan Bülent Emrah Parlak, 'Hadi Be' programında, bilinmeyen yönleri hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"Hiçbir kadın delirmediyse başka bir kadının evladını öldürmez"
Ünlü oyuncu, boşluk doldurma bölümünde “Bu dünyaya bir kadın olarak gelseydim ilk yapacağım şey ... olurdu?” sorusuna şu cevabı verdi:
“İlk yapacağım şey; bu dünyanın tekrar anaerkil bir düzene dönmesi yolunda ne yapmam gerekiyorsa, nerede çalışmam gerekiyorsa, belki bir sivil toplum kuruluşunda, belki bir mücadele biçiminde buna destek verirdim. Bu dünyanın en büyük sorunu iktidarın tekrar kadınlara devredilmesi, iktidarı tekrar kadınlar almalı. Alırlarsa bence bütün savaşlar biter. Hiçbir kadın başka bir kadının evladını öldürmez. Eğer çok fazla delirmediyse. O kadar da içlerinde deli olduğunu düşünmüyorum, erkek sorunudur bence dünyanın sorunu.”

Haberin Devamı

"Herkes anne baba olsun"
Babalık duygusuyla ilgili konuşan Bülent Emrah Parlak, "Başka bir sevgi biçiminin hayatta olduğunu görmek. Herkes 'baba olunca, anne olunca anlarsın' der. Gerçekten çok acayip bir şeymiş. Herkes anne baba olsun, ben bunu tavsiye ediyorum" dedi.

"Dünyadaki en eğlenceli meslek"
Başarılı oyuncu, "Çocuğunla aynı sahnede olmak ister misin?” sorusunu “Tabii çok isterim, bu mesleği yapsın isterim. Herkes şu cevabı vermemi bekliyordur; 'Hayır bu mesleği yapmasın'. Yapsın, Türkiye’de çok zor oyunculuk yapmak, koşulları çok zor, hayat çok zor, bir sürü önünüze çıkan engel var. Ama ben şunu iddia ediyorum; 'Benim mesleğim gerçekten dünyadaki en eğlenceli mesleklerden bir tanesi'. Çünkü oyun oynama meselesini meslek olarak edinmiş oluyorsun ve hayatınızda oyun oynama devam ediyor. Kaç kişi oyun oynuyor? İnsanlar oyun oynamak için başka meşgaleler buluyorlar, bu benim mesleğim. Eğer varsa yeteneği ben takip edeceğim isterse yapsın, hatta beraber yapalım. Ama iyiyse yapsın. Onu da ben de naçizane babası olarak söylerim" şeklinde cevapladı.

"Lakabım ahtapot"
Bülent Emrah Parlak, kendisiyle en çok dalga geçilen özelliğini açıkladı: Pot kırarım çok fazla. 'Ahtapot' der bana Gürhan Tekin. Çok meşhur potlarım var.

"Kendi salaklıklarımı çok güzel ayıklarım"
Kendisiyle dalga geçmeyi sevdiğini dile getiren Bülent Emrah Parlak, "İnsanın bence en çok eğlendiği anlardan birisi, insanlar demeyelim de kendimi en salak halde gördüğüm anlar. Çünkü gün içerisinde birini oynuyoruz ve genelde öyle oluyor yani oynamak zorunda kalıyorsun. Çünkü toplumsal kaygılar sana 'şu ol, aman şurada dikkat et, aman burada dikkat et' diyor. Ben o aralarda kendi salaklıklarımı çok güzel ayıklarım. Hiç olmayacak bir yerde olmayacak bir şey söylerim ama ben onu çok zekiceymiş gibi yaparım. Kendimle eğlenmeyi çok seviyorum bu iyi bir şey" dedi.

Haberin Devamı

"Benim bir hikâyemi anlatmıyoruz"
Bülent Emrah Parlak, son tiyatro oyunu 'Bülent Beyin Hikâyesi' hakkında bilgi verdi: Benimle bir alakası yok benim bir hikâyemi anlatmıyoruz. Bir gün aklıma bir fikir geldi. İç organlarımızı kişiselleştirsek, uzuvlarımızı, hormonlarımızı ve bunları yöneten komutan beyinle irtibatlı hallerini oyunlaştırsak nasıl olur diye bir fikir geldi. Geçen sene provalarına başladık ve 8 temsil oynadık. Çok keyifli geçti. Çok güzel tepkiler aldık ve projeyi birazcık daha geliştirmeyi düşündük. Bu iç organların hepsini birer arkadaş oynarsa çok kalabalık olacak ve değişik bir şey yapıp bunu tek kişilik bir oyuna nasıl çevirebiliriz diye ses olabilir görüntü olabilir ve görüntüde karar kıldık. Her organa oturup üzerinde saatlerce düşünerek değerlendirdik. Bu organ bizim çevremizden oyuncu arkadaşlarımızdan hangisi olabilir, kim bunu daha iyi oynar, kişiselleştirsek hangisi bu organa daha yakın diye. İşte kalın bağırsak, ince bağırsak, kalp, mide, östrojen hormonu, altarego, dil, popo, penis, serçe parmak var.

Haberin Devamı

"Biliyorsun bizim sektörün en geçiştirici ve en rahat cümlesi görüşüyoruz"
"TV ekranında veya beyazperdede yeni projeler var mı?" sorusuna Bülent Emrah Parlak’ın verdiği cevap şöyle:
"Var, görüştüğümüz birkaç şey var. Biliyorsun bizim sektörün en geçiştirici ve en rahat cümlesi görüşüyoruz. Görüştüğüm birileri var. Ama gerçekten var görüştüğümüz bir şeyler. Bu arada ben yazmaya çalışıyorum. Bir tane sinema filmi yazdım onunla ilgili görüşmeler var. Bir tane sinema filmi teklifi var. Bir de televizyonda bir iki iş var, ama şuanda önceliğim oyun."

Haberin Devamı

"Çok komedi oynayan drama oynamak istiyor, çok drama oynayan komedi oynamak istiyor"
Bülent Emrah Parlak, "Genelde hep komedi üzerine seni görüyoruz. 'Aslında şöyle bir karakteri çok oynamak isterdim' diyeceğin, bize ters köşe yapacağın bir şey oynamak ister miydin?" sorusu üzerine, “Bu, bütün oyuncuların aslında kendi içlerinde bir paradigmasıdır. Çok komedi oynayan drama oynamak istiyor, çok drama oynayan komedi oynamak istiyor. İstiyor, çünkü bu çeşitliliği olan bir şey. Her gün aynı yemeği yemek gibi. Ben komediyi çok seviyorum, her zaman yapacağım komediyi, ama dram da oynamak isterim. Çünkü konservatuvarda hep drama oynadım. BKM’ye gelince komedi oynadım. Çok isterim dramayı, ama ne zaman gelir bilmiyorum. İyi bir şey gelirse seve seve oynarım" ifadelerini kullandı.