Cadde Duygusal veda

Duygusal veda

12.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İsviçre İstanbul Başkonsolosu Nathalie Marti, İsviçre Konfederasyonu’nun 728’inci yılı kutlamalarında, ağustosta görevinin sona ereceğini söyledi.

Duygusal veda

İsviçre Konfederasyonu’nun 728’inci yılı, önceki akşam Swiss Otel Sultan Park’ta yapılan görkemli bir davetle kutlandı. İsviçre İstanbul Başkonsolosu Nathalie Marti’nin ev sahipliğini yaptığı davete; Ebru Sanver, Prof. Dr. Ömer Develioğlu, Prof. Dr. İpek Altınbaşak, Cem Hakko, Vedat Alaton, Gökçe Atuk, Rabin Kazancıoğlu, Muhammet Hammam, Bedri Baykam ve Arzu Kunt’un da aralarında bulunduğu, iş, siyaset, sanat ve cemiyet hayatından tanıdık simalar katıldı. Gecede, ülkenin yerel müzik aleti ‘Alphorn’ (Alp borusu) çalan sanatçılar ilgi gördü.

Etkinlikte, Başkonsolos Marti, ağustos ayında görev süresinin dolacağını ve İstanbul’dan ayrılacağını söyledi. Türkiye’yi ve Türkler’i çok sevdiğini vurgulayan Marti, “Burada bulunduğum süreyi, diplomatik kariyerim için unutamayacağım bir anıya dönüştürdünüz. Bana öğrettiğiniz her şey için çok teşekkür ediyorum. Tekrar gelmeme neden olacak çok fazla değerli dost edindim” diye konuştu.