Cadde Eve Sibel Hanım bakıyordu

Eve Sibel Hanım bakıyordu

08.03.2010 - 23:37 | Son Güncellenme:

Sibel Can - Sulhi Aksüt çiftinin boşanma davasında tanık olan beş hizmetli, evi Can’ın geçindirdiğini söyledi. Duruşmaya katılan Aksüt ise evdeki kasayı açtığını ancak para almadığını söyledi...

Eve Sibel  Hanım bakıyordu

Sibel Can’ın 10 yıllık eşi Sulhi Aksüt’ten boşanmak için geçen yıl açtığı davanın görülmesine dün Beykoz Adliyesi Aile Mahkemesi’nde devam edildi. Çiftin 9 yaşındaki oğulları Emir Aksüt’ün velayetini almak istedikleri için sonuçlanamayan davasının dünkü oturumuna Sulhi Aksüt avukatıyla birlikte katıldı, Sibel Can ise duruşmaya gelmedi.
Miami tatili dönüşü evindeki gizli kasasının şifresini kırarak 250 bin dolarını aldığı iddiasıyla boşanma davası açtığı Aksüt aleyhine Can’ın 5 hizmetlisi tanık olarak dinlendi. Can’ın hizmetlileri Şule Özalkuş, Yasemin Babacan, Merve Veis, Jülide Ferah Demiralp ve bahçıvanı İsa Demirci verdikleri ifadede “Evin geçimini Sibel Hanım karşılıyordu, eve o bakıyordu” dedi.
Sibel Can, oğlu Emir için eşi Sulhi Aksüt’ün her ay ödediği 1000 TL’lik nafakanın 5 bin TL’ye çıkarılmasını talep etti. Can’ın talebine karşı çıkan ve “9 yaşındaki bir çocuğun 5 bin TL’lik ne masrafı olabilir ki?” diye soran Aksüt, eşine ait kasayı açtığını da kabul etti. Ancak kasadan para almadığını, kendisine ait kayıp evrakı aldığını ifade etti. Aksüt, “Eğer kasadan para aldığımı ispat ederse Sibel Hanım’a o paranın iki katını vermeye hazırım” dedi. Evin masraflarını Can’ın karşıladığı iddialarına karşı da Aksüt, gelecek oturumda yaptığı ödemelerin dekontlarını sunacağını söyledi.
Hâkim, Can, Sulhi ve Emir Aksüt’ün bilirkişi olarak tayin edilen bir pedagog tarafından dinlenmesine karar verdi. Pedagog raporunun ardından Emir Aksüt’ün velayeti hakkında duruşma hâkiminin kesin karar vermesi bekleniyor. Boşanma davası pedagog raporunun beklenmesi ve Can’ın dinlenmesi için 22 Nisan’a ertelendi.

Hâkimle kahve iddiası
Duruşma çıkışı Can’ın avukatı Kezban Hatemi, “Yargı sürecinde olan bir olay için hiçbir şey söyleyemem” dedi. Aksüt ise basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. arak hızla arabasına ilerledi. Duruşmaya katılmayan Can’ın geçen hafta adliyeye gelerek duruşmaya bakan hâkimle kahve içtiği iddia edildi.