Cadde Evlilik değil evcilik oyna!

Evlilik değil evcilik oyna!

28.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yapımcılığını Sami Dündar’ın, yönetmenliğini Erhan Kozan’ın yaptığı, gazeteci Evrim Kanpolat’ın tanık olduğu gerçek bir olaydan yola çıkarak yazılan senaryosuyla dikkat çeken ‘Halam Geldi’ filminin özel gösterimi önceki gün Nişantaşı City’s Alışveriş Merkezi’nde yapıldı.

Evlilik değil  evcilik oyna

Türkiye’nin en büyük problemlerinden birini, çocuk yaşta gelin olan kızların acı dramını ve akraba evliliklerini ele alan ‘Halam Geldi’nin özel gösterimine, filmin oyuncuları tarafından yapılan ‘Çocuk Gelinlere Hayır’ eylemi damgasını vurdu.

Gelinleri parçaladılar
Gösterimin sonunda filmin yapımcısı Sami Dündar teşekkür konuşması yaptı ve sahneye filmin çocuk oyuncularını davet etti. Çocuk oyunculardan Miray Akay ve Melisa Cezayir, üzerlerinde gelinliklerle sahneye geldi. Çocukların giymiş oldukları gelinlikleri parçalaması ve altından çıkan okul üniformalarıyla yaptıkları ‘Çocuk Gelinlere Hayır’ söylemleri salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Katılımcılar da ellerinde, ‘Onlara Evlilik Değil Evcilik Yakışır!’, ‘Elini Çek Kızıma Dokunma!’ yazan dövizlerle eyleme destek verdi.
‘Elini Çek Kızıma Dokunma’
Film gösteriminin sonunda, Fuat, Ozbi ve Rojda’nın seslendirdiği ‘Elini Çek Kızıma Dokunma’ klibi ilk kez yayınlandı. Film 3 Ocak 2014’te vizyona girecek.