Cadde Facebook'a Türk saldırısı

Facebook'a Türk saldırısı

15.12.2010 - 02:26 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook yine Türk kullanıcıların saldırısına uğradı. 'İnci Sözlük' yazarları yine kendilerini gösterdiler ve yeni Facebook saldırılarını gerçekleştirdiler.

Facebooka Türk saldırısı

İhsan Günay ÇAĞRICI / milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Birkaç ay önce Facebook'un Türkçe dil çevirisinin yapıldığı bölüm olan 'Facebook Translate' sayfasına saldırarak isimlerini duyuran İnci Sözlük ekibi, aynı saldırıyı tekrar gerçekleştirdi. Türkçe Facebook'un, bazı kelimelerini farklı kelimelerle yer değiştiren ekip, kullanıcıların da şaşırmasına neden oldu.


Sitenin 'Arkadaş bul' bölünü 'Beleş panpa bul', 'İlişkini seç' bölümünü de 'Harun abi, dedeler' gibi 'kendilerine has' sözcüklerle değiştiren ekibin bu saldırısı, öncekilere oranla daha hızlı anlaşıldı ve yetkililer tarafından kısa sürede düzeltildi.
Facebook'un kullanıcılara açtığı ve oylama sonucu sitedeki İngilizce kelimelerin diğer dillere çevrildiği bölüm olarak tanımlanan 'Facebook Translate' Türk kullanıcıların oy vermesine kapatılmasıyla bu sorun da ortadan kalkmışa benziyor. Gerek canlı yayınlanan televizyon ve radyo programlarına, gerekse sanal alemdeki saldırıları ile tanınan ilginç grubun bundan sonraki hedefi ise merak konusu...

Haberin Devamı