Cadde Ferdi Özbeğen’e piyanolu uğurlama

Ferdi Özbeğen’e piyanolu uğurlama

31.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

12 yıldır mücadele ettiği kanser hastalığının ardından pazartesi günü hayatını kaybeden Ferdi Özbeğen, dün gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı

Ferdi Özbeğen’e  piyanolu uğurlama

Bir ustaya daha veda ettik 2013’ün ilk ayında. 12 yıldır kanser hastası olan Ferdi Özbeğen, yakın dostlarına “Beni böyle görmeyin, iyileşeyim öyle gelirim” diyordu ama ne yazık ki öyle olmadı. Ferdi Özbeğen pazartesi günü, tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştıma Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu.
Özbeğen için dün düzenlenen ilk tören, yakınlarının ve sevenlerinin katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşti. Özbeğen’in cenazesinin yanında, her zaman olduğu gibi yine piyanosu vardı.

‘O bir Bektaşiydi’
Sanatçının manevi oğlu Hilmi Özbeğen, babasının yanından bir an olsun ayrılmazken, zaman zaman gözyaşlarına hâkim olamadı. Dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise salondaki tenhalıktı. Bu durum, orada bulunan vefalı dostları da bir hayli üzerken, tiyatro oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu şöyle bir değerlendirmede bulundu:
“Ferdi yaşamı boyunca sevgiyi, vefayı, aşkı, şefkati aradı. Ne kadarını buldu onun yorumu ortada. Bana göre bu salon dolup taşmalıydı. En çok sevdiği şeyden mahrum oldu, dostluktan...” Törende, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Piyanist Şevket Uğurluer, Sezen Cumhur Önal birer konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Ferdi Özbeğen’e  piyanolu uğurlama


Tiyatro oyuncusu Mustafa Alabora, Özbeğen’in her türlü anılabileceğini vurgularken, “Onu zekâsıyla, şarkıcılığıyla, piyanistliğiyle hatta Bektaşiliğiyle anlatabiliriz. Bana göre Bektaşiydi. Annesi Ermeni, babası Türk’tü” dedi. Son gününe kadar yanında olan sanatçı dostu Fedon ise konuşmakta zorlanıyordu. Şunlar dökülebildi dudaklarından: “Ben belki 50 yıllık arkadaşı değilim ama 15 yıllık dostu oldum. Burada bulunan her bir dostu bin arkadaşa bedeldir.”

Konuşmalardan sonra gerçekleşen saygı geçişinin ardından, Özbeğen’in cenazesi, Levent’teki Afet Yolal Camii’ne götürüldü. Kılınan cenaze namazına, Mustafa Alabora, Orhan Gencebay, Selami Şahin, Sezen Aksu, Nil Burak, Ümit Besen, İzzet Öz, Ali Poyrazoğlu, Hakan Ural, Nuri Sesigüzel, Şahin Özer’in de aralarında bulunduğu isimler katıldı. Özbeğen’in cenazesi alkışlarla camiden çıkarıldıktan sonra, Ulus Mezarlığı’na defnedildi.