Cadde Festivalde çocuk orkestrası

Festivalde çocuk orkestrası

11.06.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Doğuş Grubu’nun sosyal sorumluluk platformu olan Doğuş Çocuk bünyesindeki “Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası” (DÇSO), İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın organizasyonundaki İstanbul Müzik Festivali’ne katılıyor.

Festivalde çocuk orkestrası

Türkiye’nin ilk ve tek sürekli çocuk orkestrası olan DÇSO,  organizasyonda, 28 Haziran Cumartesi günü, Maslak TİM Show Center’da sahne alacak.   

En güzel karne hediyesi
Okullar kapanmak üzere, ailelerin gündeminde karne hediyesi var. Çocuğuna karne hediyesi  almak isteyenlerin Toyiki mağazalarına gitmelerinde fayda var. İtalya’da tasarlanıp üretilen, bisiklet öğrenme döneminde çocuğa yardımcı olacak yan tekerleklere, zil aksesuar, ön/arka bagaj, yumuşak direksiyon kolları gibi daha birçok özelliğe sahip bisikletler Toyiki’lerin  iki ve üzeri  yaş grubu bisiklet reyonlarında sizi bekliyor.   

Üçüncü satranç şenliği başlıyor
İş Bankası ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun ortaklığında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Minikler Satranç Şenliği için geri sayım başladı. Etkinlik 18-22 Haziran tarihleri arasında İş Bankası Çamlıca Spor Tesisleri’nde yapılacak. Şenliğe İstanbul içinden ve dışından altı ile sekiz yaş arası, yaklaşık 600 minik satranç oyuncusu katılacak. Şenliğe katılmak için 13 Haziran 2008 Cuma, saat 14.00’e kadar www.tsf.org.tr adresini ziyaret etmek yeterli.

Bebek Koala’nın maceraları 
Mandolin Yayıncılık, “Bebek Koala” serisinin dört yeni kitabını çocuklarla buluşturu-yor. “Bebek Koala”, yumuşak kapağı, renkli sayfaları ile bir yaş ve üzeri minikler için üç boyutlu bir dünya sunuyor. Seride; zeki ve meraklı olan iki yaşındaki Bebek Koala ve arkadaşı Minik Hamster’ın maceralarını anlatılıyor. Nadia Berkane ile Alexis Nemse’nin hazırladığı, Julia Fikri’nin çevirdiği serinin ilk dört kitabı; “Akşam Yemeği”, “Do-ğum Günü”, “Banyoda”, “Bahçede” 12.50 YTL’den satışa sunuldu...

Oyuncaklara ahşap yorumlar
Leonardini’nin genç tasarımcılara yönelik olarak düzenlediği Ahşap Oyuncak Tasarım Yarışması sonuçlandı. Jüri değerlendirmesi sonucu; “Hermiyas” adlı tasarımla Oyun ekibi birinci,  “Dombiliç” adlı tasarımla Rengarenk ekibi ikinci, “Topaç” adlı tasarımla Reçine ekibi üçüncü, “Dönence” adlı tasarımla Ahşabın Ozanları ekibi ve “On2” adlı tasarımla Çeşme ekibi Mansiyon kazandı. Yarışma şartnamesi gereği hediye çekleri her ekibin çocuk üyesi tarafından kullanılacak. 

Yaralar ıslanmadan hava alsın
3M Nexcare Su Geçirmez Şeffaf Yara Bandı, özel şeffaf film dokusu ve su geçirmez özelliğiyle yazın küçük yaralanmalara rağmen rahatlıkla denize ya da havuza girmenizi sağlıyor.  Suyun yara ile temasını önleyen ürün, ultra ince hava geçirgen film örtüsü sayesinde de  nefes almasını sağlayarak yaranın iyileşme sürecini hızlandırıyor. Ürün, yumuşak ve emici pedi ile yaraya yapışmayı engelleyerek yaralı bölgeyi hijyenik tutuyor.