Cadde Güldeki saklı mucize!

Güldeki saklı mucize!

06.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uzmanlar, son yıllarda alternatif tıpa ilginin arttığını belirterek gülün tıp dünyasında önemli bir yerinin olduğunu gösterdiğini belirtti.

Güldeki saklı mucize

Lale Danışman- Doğadaki büyüleyici güzelliğiyle dikkat çeken gül, cilt ve vücut bakımı üzerinde de mucizevi etkiler yaratıyor. Antioksidan ve vitamini içeriğiyle tenin daha parlak olmasına yardımcı olan çiçek, aynı zamanda özellikle yağlı ciltler için de iyi bir yüz temizleyici. Tahriş olmuş cildi yatıştıran ve ciltteki sarkmalara da fayda sağlayan gülü evinizde hazırladığınız pratik tariflerle hayatınıza entegre edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğal tarif

İşte size işe yarayacak püf noktaları:

Öncelikle altı dolu bardak gül yaprağı ve arıtılmış suya ihtiyacınız var. Kaynatma aşamasında tencerenin dibine büyük bir kase yerleştirerek gül yapraklarını kasenin etrafına ekleyin. Üzerine yaprakları örtecek kadar su ekleyin. Yapraklar renklerini kaybetmeye başlayana kadar 10-15 dakika kısık ateşte bekletin. Ardından suyu süzerek şişeye doldurun. Buzdolabında bekletmeniz durumunda gün boyu yüzünüzde ferahlık hissedeceksiniz.

Gözeneklere tonik dopingi

Gözenekleri sıkıştırmaya da yardımcı olan gül suyunu bir pamuğa döküp yüzünüze uygulayarak tonik niyetine de kullanabilirsiniz.