Cadde GÜNÜN SERGiSi

GÜNÜN SERGiSi

15.03.2013 - 19:54 | Son Güncellenme:

Altı kadın sanatçının zaman kavramını yorumladığı sergi, değişen ve tahribata uğrayan değerlere göndermeler yapıyor.

GÜNÜN SERGiSi

ZAMANIN YÜZÜ

Haberin Devamı

Ekin Onat’ın eserinde ağaç yaprakları, doğanın içinden doğanın sesini duyurur gibi. Tüketim toplumunun esiri olan marka bağımlılıları da Aslı Özok ve Pemra Aksoy’un eserlerinde hayat buluyor. Deniz Pireci, Leyla Emadi ve Burcu Orhon’un da aralarında bulunduğu sanatçıların enstalasyonlarını, 12 Nisan’a kadar Merhart Galeri’de görebilirsiniz.

GÜNÜN KiTABI

YOKUŞ AŞAĞI

“Rus süprüntüsü” lakaplı Çik ve lakap bile takılmayacak kadar sıkıcı Maik, çalıntı bir Lada’yla yola çıkıyor. Buğday tarlalarında, çöp dağlarının arasında, otobanda yol aldıkça dostluğun ne demek olduğunu da keşfetmeye başlayan Maik’le Çik’i, saflıkla arsızlığın iç içe geçtiği yolculuklarının sonunda, akıllarının ucundan bile geçmeyecek bir sahne bekliyor. Çağdaş Alman edebiyatının sevilen yazarlarından Wolfgang Herrndorf’a, 2011 yılında Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü’nü kazandıran, absürdlükle çıplak gerçeklik arasında gidip gelen roman, kendine has ritmi ve çağın ruhunu yansıtan sesiyle benzersiz bir yol hikayesi. ON8 Kitap, 18 TL.

Haberin Devamı

GÜNÜN MEKÂNI

T LOUNGE

Haftanın her günü 15.00-18.00 arasında katılabileceğiniz The Grand Tarabya T Lounge’daki çay saatlerinde hoş sohbetinize canlı piyano performansı eşlik ediyor. Mönüde ‘kırmızı biber kremalı baget ekmeğinde avokado’, ‘krem peynirli ve salatalıklı sandviç’, ‘keçi peynirli, zeytin ezmeli ve kurutulmuş domatesli mini simit’ ve ‘elmalı kerevizli füme tavuklu rulo’ bulunuyor. Tatlı mönüsündeyse, ‘klasik The Grand Tarabya frambuaz pastası’, ‘vanilyalı ekler’, ‘Avusturalya usülü çikolatalı tart’, ‘fıstıklı makaron’, ‘çarkıfelek meyveli cheesecake’ ve ‘geleneksel İngiliz çöreği’ var. The Grand Tarabya’daki çay saatine, demleme çay ve filtre kahve dahil olmak üzere 65 TL ödeyerek yerinizi ayırtabilirsiniz.