Cadde GÜZEL HAYATIN BEDELi VAR!

GÜZEL HAYATIN BEDELi VAR!

02.09.2014 - 19:18 | Son Güncellenme:

KENDİNİ ‘moda emekçisi’ olarak tarif eden Ece Sükan, ‘All’ dergisine konuştu:

GÜZEL HAYATIN BEDELi VAR

“Bana ‘Ne güzel bir hayatın var. Sürekli bir yerlerdesin’ diyorlar. Yıllardır çok çalışıyorum; vizyonumu, ufkumu açmak için kendime yatırım yapıyorum ama her şeyin bir bedeli var. Hareketli hayat yaşarken, sakinliği kaçırıyorum.”

Haberin Devamı

SPONTANE YAŞAMAYI SEViYORUZ

Şubat ayında tasarımcı Ümit Benan ile hayatını birleştiren Ece Sükan, "Ümit de benim gibi çok duygusal, tutkulu biri. İkimiz de çok seyahat ediyoruz ve birbirimizi özlüyoruz. Evlilik bizi yakınlaştırsın istedik" diyor

Ece Sükan modellikti, moda editörlüğüydü, vintage mağaza sahipliğiydi, televizyonda moda programı yapımcılığıydı derken moda dünyasının hemen hemen her alanında çalıştı.
Tam zamanlı moda editörlüğünü bıraksa da, uluslararası moda dünyasının en önemli sitesi kabul edilen Style.com’a moda yazıları yazmayı sürdürüyor; stil danışmanlığı yapıyor. Kendini ‘moda emekçisi’ olarak tarif eden Sükan, All dergisine konuştu...

ŞEFKATLİ VE MERHAMETLİYİM

Ankaralılar daha kalkanlı, duvarlı oluyorlar. Bu snob’luk, cool’luk ya da soğukluk gibi değil ama şehrin genetiği böyle. İnsanların beni mesafeli biri olarak düşünmeleri biraz da memleketimden kaynaklanıyor. Çok yurt dışı merkezli çalışmalar yaptığım için daha ‘dışarıdan’ görüyorlar galiba. Oysa beni azıcık tanıdıklarında fikirleri değişiyor. O yüzden dert etmiyorum. Sosyalimdir; insan severim, empati kurarım, anlamaya çalışırım, şefkatli ve merhametliyimdir.

HOBİLERİM İŞİM OLDU

Benim yaptığım işin temelinde, algıları açık bir şekilde dünyayı gezmek, farklı disiplinlerden beslenmek var. Kendimi iyi hissetmek için yaptığım şeyler aslında işim için yapmam gerekenler. Ne kadar şanslıyım. Hobilerim işim olmuş; moda editörlüğü, kreatif direktörlük, yaratıcı danışmanlık, bunlar ezberden yapılacak şeyler değil. İyi bir altyapı ve bu konularda kendine manevi yatırım yapmayı gerektiriyor.

ÖNCELiĞiM YURT DIŞI

“Uzun süredir yurt dışı bağlantılı işlerin temelini atıyorum. Lokal kalmayı hiç düşünmedim. Seyahati bol, değişik insanlarla, değişik kültürlerle çevrili bir hayat istedim. Bunu son 10 senedir kendi kendime yaratarak yapıyorum. Mesela NTV’de yurt dışındaki moda, tasarım ve sanat haftalarını yerinde takip ederek bir program yaptım. Sonra Vogue ile çalışmaya başladım. New York’ta Ana Della Russo gibi stylistlerin yer aldığı bir ajansa girdim, onlarla ufak ufak çalışmaya başladım. O yüzden yılın bir bölümünü New York’ta geçirmem gerekecek.
Vogue’dan gelen moda ve stil danışmanlığı teklifi ile de oyunculuk maceram sonlandı. Oysa hala telefonlarım çalıyor. En son şubat ayında evlenmeye giderken bir teklif geldi, zamanlama uymadı. Yoksa bu defteri tamamen kapattım diye bir şey yok.”

Haberin Devamı

ZOR KARAR VERİRİM
Şubat ayıydı, ben İstanbul’daydım, Ümit Milano’da. Bir gün bana telefonda dedi ki, “Ben biletleri aldım, yarın Los Angeles’a geliyor musun benimle evlenmeye?” Yıllar önce New York’tan aldığım antika gelinliği bavuluma attığım gibi gittim. Palm Springs’te çok özel bir atmosferde sadece ikimiz vardık. Bu dünyanın dışında gibiydi. Kimseyle paylaşmadığımız, sadece ikimizin en yoğun duygularla hissettiği bir nikah seremonimiz oldu. Çok güzeldi. Ümit de ben de çok spontane yaşayan insanlarız. Yarın ne yapacağımıza zor karar veririz. Ümit de benim gibi çok duygusal, tutkulu biridir. İkimiz de çok seyahat ediyoruz ve birbirimizi özlüyoruz.
Evlilik bizi iyice yakınlaştırsın istedik. Sonra biz tabii ki işe, güce daldık. Plan program yapmakta pek iyi sayılmayan iki insanız.
Yaz aylarında İstanbul’da arkadaşlarımız için bir düğün partisi yapmak istiyorduk, o kadar.