Cadde Herkes o kitaba talip

Herkes o kitaba talip

14.03.2019 - 10:30 | Son Güncellenme:

Usta sanatçı Ara Güler’in hayattayken çektiği İstanbul fotoğrafları özel bir kitapta buluştu. 17 Mart’ta açık artırmaya sunulacak olan ve sadece bir adet üretilen kitaba Tarkan gibi pek çok ünlü isim talip.

Herkes o kitaba talip

Ekim 2018'de vefat eden fotoğraf sanatının efsane ismi Ara Güler'in binlerce kare içerisinden seçtiği 55 adet İstanbul fotoğrafı, kitap haline getirildi. 65 kilogram olan ve sadece bir adet üretilen bu özel eser, 17 Mart'ta Antik A.Ş.'deki müzayedede sahibini bulacak. Geliri genç fotoğrafçılara kullanılacak esere sahip olmak için koleksiyonerler yarışa girdi.

Haberin Devamı

100 sayfalık esere sahip olmak isteyen isimler arasında ise Koç ve Sabancı Aileleri'nin yanı sıra Tarkan, Derin Mermerci ve Engin Altan Düzyatan da var. Çok sayıda ünlü ismin katılacağı açık artırmada en yüksek rakamı veren kişi, Ara Güler'in özel notu ile imzasının da yer aldığı kitaba sahip olarak sanatçının anısını yaşatacak.

SERVET VERMEYE HAZIR
Geniş bir sanat koleksiyonu olan Derin Mermerci de Ara Güler'in bir adet üretilen kitabını almak için serveti gözden çıkaracak..

Son yıllarda fotoğrafa merak saran oyuncu Engin Altan Düzyatan da kitaba talip isimlerden….

Kitabın oluşmasına katkı sağlayan Zekai Demir, eserin 3 yılda tamamlandığını söyledi..

ARACIYLA KATILACAK
Eski dostu merhum Ara Güler'in son eserini almak için sabırsızlanan Tarkan'ın müzayedeye bir aracı ile katılacağı öğrenildi. (TAKVİM)

Herkes o kitaba talip