Cadde Hülya Koçyiğit: İyi ki böyle bir milletin evladıyım

Hülya Koçyiğit: İyi ki böyle bir milletin evladıyım

10.06.2017 - 13:21 | Son Güncellenme:

ABD'nin New York kentinde akciğer ameliyatı olan ve taburcu olduktan sonra Central Park'ta sağlık yürüyüşüne çıkan Türk sinemasının efsane ismi Hülya Koçyiğit, hastalığı sırasında kendisine dua ve iyi dilek mesajlarıyla destek olan hayranlarına teşekkür etti.

Hülya Koçyiğit: İyi ki böyle bir milletin evladıyım

Akciğerindeki kanserli bölge nedeniyle mayıs ayında New York-Presbyterian Hastanesi'nde operasyon geçiren Hülya Koçyiğit, nekahet döneminde Central Park'ta eşi Selim Soydan ile çıktığı sağlık yürüyüşünde açıklamalarad bulundu.

Haberin Devamı

Sevgi, aile ve insani değerlerin öne çıktığı, sosyal içerikli filmlerdeki rolleriyle bilinen Türk sinemasının efsane ismi Koçyiğit, haziran ayı ortasında Türkiye'ye döneceğini bildirdi. Koçyiğit, "Allah izin verirse bir hafta sonra inşallah uçak yolculuk yapabileceğim. Bu nekahet dönemini parkta yürüyerek geçiriyorum. Çünkü doktor sık sık yürümemi tavsiye etti." dedi.

KENDİSİNİ YALNIZ BIRAKMAYANLARA TEŞEKKÜR

Koçyiğit, yaşadığı rahatsızlığın tedavisi sırasında dua ve iyi dilek mesajlarıyla kendisine destek olanlara minnettarlığını dile getirdi. Koçyiğit şöyle devam etti:
"Ben öylesine vefalı, öylesine sanatçıya saygı duyan, vefa duyguları yaşayan bütün millete, aslında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Hanımefendi'ye, Sayın Başbakanımıza ve arayan birçok bakanlarımıza, birçok siyasilere, iş adamlarına, sanatçı kardeşlerime, sporculara minnettarım. Beni en duygulandıran, beni var eden, yıllarca gönlünde bana yer açan bütün seyircilerime yürekten teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Koçyiğit, "İyilik dilekleri, şifa dilekleri dualarıyla öylesine bir güç verdiler ki bana, kendime olan güvenimi o kadar artırdılar ki, belki de bu kadar çabuk iyileşmem bu dualar sayesinde. Onun için minnettarım. Şükrediyorum ve 'iyi ki böyle bir milletin evladıyım' diyorum. Bu kadar vefalı, bu kadar içten, candan sevgisini gösteren bir milletin. Çok çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Koçyiğit, "O kadar büyük bir sevgi ve iyi niyet dilekleri aldım ki minnet doluyum, şükran yüklüyüm. Beni düşünen, benim için dua eden bütün sevdiklerime, Türk milletine yürekten teşekkür ediyorum. Onların sayesinde daha çabuk iyileşeceğime inanıyorum. Umduğumdan, beklediğimden çok daha fazla ilgi gösterdi. Başta Cumhurbaşkanımızın araması bana gerçekten çok güç verdi. Herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kanser teşhisinin nasıl konduğunu anlatan Koçyiğit şunları söyledi:
"Kızım maalesef göğüs kanseri olmuştu. O dönemde benim de doktora görünmemi tavsiye etmişti ve o dönemde çekilen tomografi de küçük bir nodüle rastlanmıştı. Doktor bunun takip edilmesi gerekir, ilerde daha farklı bir görüntüye dönebilir dedi ve her 6 ayda bir beni buraya davet etti. İki senedir 6 ayda bir geldim. Fakat bu seferki tomografide, ne yazık ki maalesef, istenmeyen, beklenmeyen bir neticeyle karşılaştık. Kanser teşhisi konuldu. Doktor 'hemen ameliyat edersem, iyi olur çünkü baştan yakaladık' dedi. Dolayısıyla mecburen burada kaldık. Neredeyse bir buçuk aya yakın buradayız."

Haberin Devamı

"ÇOK ZOR BİR DÖNEM GEÇİRDİK"

Koçyiğit'in eşi Selim Soydan, yaşadıkları zor günlerle ilgili, "Arayanlara cevap vermek bana düştü. Fakat çok zor bir dönem geçirdik. Allah'a çok şükür bugünleri gördük. Allah'a bin şükür etmekten başka bir çaremiz yok" şeklinde konuştu.

Soydan, "Çok zor bir dönem geçirdik. Hayatta böyle zorluklar oluyor. Olacak da. İnsanoğlu nefes aldığı sürece çok dua etmesi lazım. Herşeye dua etmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Ünlü oyuncu Koçyiğit ise bu konuda, "Evet şükretmesini bilmek lazım. Sağlıklı bir nefes kadar değerli bir şey yok hayatta. Tüm hastalara ben de bütün kalbimle şifa diliyorum bu mübarek günlerde." diye konuştu.

Haberin Devamı

Koçyiğit, "Ülkenizden uzakta daha hassas oluyorsunuz. Ülkenizle ilgili her şey sizi etkiliyor, daha yakından etkiliyor. Maalesef Türkiye olarak epey bir zor dönemden geçiyoruz. Ülkemiz üzerinde ne yazık ki istemediğimiz oyunlar oynanıyor. Ama biz milletçe bunun farkındayız ve bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Önemli olan bir olmak. Beraber olmak. Birlikte güç olduğumuzu dünyaya ispat edebilmek. Esas bizim birliğe ihtiyacımız var. Bir birimizi anlamaya dinlemeye, bir birimizle yaşamaya saygı göstermeye ihtiyacımız var." dedi.

"BANA GURBETTE OLDUĞUMU HİSSETTİRMEDİLER"

Sevginin en büyük ilaç olduğunu belirten Koçyiğit, "İnşallah sağlıkla aileme sevenlerime kavuşurum" temennisinde bulundu.

Ameliyattan sonra gördüğü ilgiye ilişkin olarak Koçyiğit, "Sevenlerim şifa dilekleri gönderiler. 'Sizin için dua ediyoruz. Siz bizim için çok değerlisiniz. Bize lazımsınız. Daha uzun yıllar size ihtiyacımız var.' dediler. Çok fazla güzel sözlerle karşılaştım. Bütün arkadaşlarım, bütün sanat camiası aradı. Bizim buradaki devlet görevlilerimiz de çok hassasiyet gösterdiler. Büyükelçimiz, konsolosumuz hepsi ziyaretime geldiler. Bana gurbette olduğumu hissettirmediler. Onun için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’de en çok ailesini ve sevdiklerini özlediğini belirten Koçyiğit, "Tabii çok büyük bir ameliyat geçirdim. Kolay değil, çabuk toparlanamayabilirim aylar sürebilir ama bu sevgi, bu dayanışma gücü, bir an önce iyileşmemi sağlayacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.