Cadde HÜRREM SULTAN’A 007 DARBESİ

HÜRREM SULTAN’A 007 DARBESİ

17.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kapalıçarşı’daki aksiyon sahneleri çekilirken Daniel Craig’in dublörü, Hürrem Sultan’a yüzükleri veren Boybeyi Mücevher’in kullandığı Çukur Kule’ye çarptı

HÜRREM SULTAN’A 007 DARBESİ

Dünyanın en uzun film serisi 007 James Bond’un 25. filmi “Skyfall”un çekimleri Adana ve Kapadokya’dan sonra İstanbul’da devam ediyor. Başrolünü Daniel Craig’in oynadığı filmin Kapalıçarşı’daki çekimleri olaylı başladı. Pazar akşamı kapalı olan mekanda çekilen aksiyon sahnelerinde Craig’in dublörlerinden biri kontrolünü kaybedip motosikletle Boybeyi Mücevher’in kullandığı 320 yıllık tarihi Çukur Kule’ye girdi.

Vitrin camları kırıldı
Kazadan sonra tarihi ahşap binanın özel vitrin camları ile ahşaplarının bir kısmı kırıldı ve zarar gördü. Motosiklet kazası sırasında tarihi Çukur Kule’de bulunan müzenin alt kattaki vitrinin camları kırılınca meşhur Hürrem yüzüğü dahil onlarca değerli mücevher parçaları yerle bir oldu.
Boybeyi Mücevher’in sahibi Mete Boybeyi Kapalıçarşı’nın kapalı olduğu pazar günü gerçekleşen motor kovalamaca sahnelerinde gerekli tedbirlerin alınmadığını belirtti.
Pazar gecesi vitrin camının kaza ile kırıldığını haber alınca apar topar çarşıya giden Boybeyi, etrafına dağılan mücevherlerde eksik olup olmadığıyla ilgili de tutanak tutturdu.
Polis çağırıp hasar tespit raporu tutturduğunu ve yasal yollara başvuracağını anlatan Mete Boybeyi, şunları anlattı:

Korunması gerekiyordu
“Mahmutpaşa Kapısı’ndan Aynacılar istikametine doğru gelen motosiklet virajı dönemeyip bizim mağazamıza vurmuş. Halbuki oranın korunması gerek. Halı gibi bir paravanla kapatmak istemişler ama böyle olmaz. Şimdi ürünlerin sayımları yapılıyor. Eksik ürün olup olmadığına bakıyoruz. Bizim içinde bulunduğumuz Çukur Kule tarihi bir eser ve Kapalıçarşı’da benzer başka örneği yok. Kırılan vitrin camı ile ahşap özeldir. Şimdi her ikisinin de değiştirilmesi gerek ve bu da epey zor bir çalışma olacak. Ayrıca Anıtlar Kurulu’ndan onay almamız gerekiyor.”
Boybeyi, şöyle devam etti: “Motosikletlerin düştüğü anda çıkaracağı kıvılcımla bir yangın çıkabilir ve bu bizim gözümüz gibi baktığımız bina kül olabilirdi. Burada çekim yapılacağından haberimiz bile olmadı. Esnaf arkadaşlar arayıp camların kırıldığını söyledi. Çekim için Kapalıçarşı Esnafları Derneği’nden izin alınmış. Bize sorulmadı bile...”

Haberin Devamı

HÜRREM SULTAN’A 007 DARBESİ

Pazar gecesi vitrin camının kaza ile kırıldığını haber alınca apar topar çarşıya giden Mete Boybeyi mücevherlerde eksik olup olmadığıyla ilgili olarak tutanak tutturdu. Motosikletin fren izleri de tutanağa girdi.

HÜRREM SULTAN’A 007 DARBESİ