Cadde İlk baharda yenilenmeye ne dersiniz?

İlk baharda yenilenmeye ne dersiniz?

02.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kışın rehavetini üzerimizden attığımız bugünlerde vücudumuz da doğa gibi yenilenmeye ihtiyaç duyuyor… Bu yüzden ilkbahar, estetik uygulamaların en çok tercih edildiği mevsim!

İlk baharda yenilenmeye ne dersiniz

Medicana International İstanbul Hastanesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu, ilkbahar mevsiminde uygulanan estetik yöntemler hakkında bilgi verdi:
İlkbahar; doğanın üzerine çökmüş olan kışın rehaveti, yıpratıcılığı ve karamsar psikolojisi sonrası yeniden doğuş, enerji salınımı ve renklerle bezenme zamanıdır.
Bu psikolojiyle insanlar coşar ve bu beden görüntülerine de yansır. Bu yüzden estetik cerrahi merkezlerine akın başlar.
Estetik cerrahi için başvuran hastaların en sık sorduğu sorulardan bazıları şunlar:
- “Bu tür bir girişimi yaptırmanın en doğru zamanı nedir?”
- “Acaba şimdi liposuction yaptırsam, şişlik ve morluklarım ne kadar zamanda geçer?”
- “Karın gerdirme ameliyatı olsam yazın denize girebilir miyim?”
- “Burun ameliyatı olsam güneş ışınları zarar verir mi?”
Aslında bunlar çok doğru ve yerinde sorular çünkü estetik cerrahi girişimlerde zamanlama önemlidir. Bu girişimler sonrasında iyileşmek için belli bir sürenin geçmesi gerekir.

Haberin Devamı

Estetik mevsimi kabul edilir
Evrensel olarak bahar, yüz germeden liposuction’a kadar herhangi bir estetik girişimin yapılabilmesi için en uygun mevsimdir. Özellikle de baharı hissetmeye başladığımız bu erken dönemde, henüz bol ve nispeten kapalı giysileri üzerimizden atmadığımız için meme büyütme ve küçültme, karın veya kol germe ameliyatlarının yarattığı değişiklikler görünmez.
Yüze uygulanan botoks, dolgu, lazer, kimyasal veya mekanik peeling’ler, iple veya cerrahiyle germe işlemleri, göz derisi sarkması ve torbalaşmanın düzeltilmesi için tercih edilen yöntemlerden sonra güneşten kaçınmak gerekir.

Hazırlıklar kışın başlıyor
Kış ayları baharda yaptırılması düşünülen estetik cerrahi girişimler için hazırlık mevsimidir. Kişi bir taraftan cerrahı seçer, bütçesini ayarlar ve yapılacak ameliyatlarla ilgili bilgi edinir; bir yandan da vücut şekillendirme ameliyatları öncesi kilo vermek için diyet programını uygulamaya başlar.

Haberin Devamı

Neler yaptırabilirsiniz?
- Vücut şekillendirme girişimleri
- Meme büyütme, küçültme ve toparlama
- Karın ve kol germe
- Çarpık bacakların, yağ enjeksiyonları veya protezlerle giderilmesi
- Botoks, dolgu maddeleri, PRP, iple germe ve lazer uygulamaları
- Göz kapağı ameliyatları
- Kaş kaldırma