Şu sıralar ‘Benim İçin Üzülme’ dizisinde Niyazi karakterini canlandıran Tansel Öngel, aslında kendi ismine yabancı. Nasıl mı?

Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçısı Tansel Öngel’le Artvin Hopa’da ‘Benim İçin Üzülme’nin çekimleri sırasında tanıştık. Hayatla derdi olan, kelimenin tam anlamıyla nevi şahsına münhasır bir oyuncu. Dizinin başrolünde olduğu için aylardır Hopa’da, son derece mütevazı bir hayat yaşıyor. Bir akşam yemeği sırasında söylediği “Burada iyi insan olmak için daha çok vakit var” sözleri kulağımdan hiç gitmiyor... Bugüne kadar 10’un üzerinde tiyatro oyununda ve neredeyse bir o kadar da dizide rol aldı. Hep başka başka isimlerle izleyicinin karşısına çıktı. Misal, şimdi adı Niyazi... Kamera arkasında Tansel, çocukluğunda Deniz... Pek konuşmak istemiyor o yılları ama belki de aynı şarkıları seviyor olmamızın getirdiği yakınlıktan, özetliyor hikayesini:
Devlet memuru bir babanın oğlu. 12 Eylül dönemi... Evleri basılıyor bir gece, canından çok sevdiği babası götürülüyor... Deniz anlamıyor çok olan biteni ama babasını çok özlüyor. Sonra okul yaşı geliyor; ilkokula yazılıyor. Orada kimse ona Deniz demiyor, adının artık Tansel olduğunu fark ediyor... Anne babasının onu korumak için adını değiştirmesinin nedenini yıllar sonra anlıyor ama yaşadığı travma da ilk günkü kadar taze hâlâ...
Bir gün eminim bu konuyla ilgili uzun bir röportaj verecek Tansel ve yine eminim ki bir gün mahkeme kararıyla değişen adını mahkeme kararıyla geri de alacak...

Haberin Devamı

SEMİRAMİS PEKKAN’IN KIYAMETİ

21 Aralık’ta kopmayan kıyamet, şimdi sinemalarda kopuyor. ‘Kıyamet Günü/The Impossible’, cuma günü vizyona girdi. Film, 26 Aralık 2004’te Hint Okyanusu’nda gerçekleşen; 230 binden fazla kişinin canını alan deprem ve ardından gelen tsunami felaketinde yaşananları anlatıyor. Filmin hikayesi, Noel tatili için gittikleri Tayland’da üç oğlu ve eşi Enrique Alvarez’le tsunamiye yakalanan Maria Belon’a ait. Bu gerçek yaşam öyküsünün platosu da gerçek mekânlar. Maria Belon, tsunamiden yıllar sonra, filmin başrol oyuncuları Naomi Watts ve Evan McGregor’la Tayland’da felaketi yaşadığı otele ilk kez bu film için gitti.
Hatırlarsınız, aynı felaketi Emre Aşık, Aysun Kayacı, Suat Kaya, Ender Mermerci, Semiramis Pekkan ve Acun Ilıcalı da yaşamıştı. Çok merak ettim onlar bu filmi izleyebilecek mi diye... Şu sıralar yine Phuket’teki evinde bulunan Semiramis Pekkan’la konuştum, “Sanmıyorum, izleyemem” dedi. Yaşadığı o büyük felaketi hatırlatan her şeyden uzak durmayı kendisine ilke edinmiş.

Haberin Devamı

MÜJDEMi iSTERiM

Bundan 10 yıl önce ilk kez New York’a adım attığımda tamamen tesadüf eseri kapısından girdiğim Dean&Deluca’nın sandviçleri, kahveleri ve çeşit çeşit tatlıları arasında aklımı kaybetmiştim. Bir sonraki seyahatimde buranın dünyanın en ünlü gurme yiyecek zincirlerinden biri olduğunu öğrenmiş bilinçli bir tüketiciydim. Geçen hafta Ajda Pekkan’nın yeni yıl konserini izlemek için gittiğim Kanyon Alışveriş Merkezi’nde adını görünce bir kez daha aklımı kaybettim. Sordum soruşturdum,
8 Ocak’ta açıyorlarmış. Yüzlerce çeşit birinci sınıf yiyeceğin satıldığı ya da restoran bölümünde servis edildiği mekânın içinde kaybolurum diye korkmayın; marka, gurme rehberlerini de yanında getiriyor.

Haberin Devamı