Cadde Karantina tabloları sergilenecek

Karantina tabloları sergilenecek

23.08.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkan Şoray, karantina döneminde yaptığı ‘Çocuk Gelin’ ve ‘Şiddet Gören Kadın’ gibi 21 tane kadın temalı tablosunu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sergileyecek

Karantina tabloları sergilenecek

Türkan Şoray, karantina döneminde resim yapmaya başladığını söyledi. Eserlerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sergileyeceğini belirten sanatçı, “Önce kızım Yağmur’un resmini yaptım. ‘Çocuk Gelin’ ve ‘Şiddet Gören Kadın’ gibi 21 tane kadın temalı tablom var. Evde hazırladıklarım şimdilik duruyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Artan kadına şiddet olaylarıyla ilgili Şoray, “Maalesef her gün içimiz yanıyor. Her şeyden önce zihniyetin değişmesi lazım. Ağır yaptırımların ve cezaların gelmesi gerekiyor. Çoğu kişide farkındalık oluşmaya başladı. İnşallah zamanla acı haberler duymayacağız. Kadınlarımızın şiddete uğramaması için ne gerekiyorsa yapılmalı” dedi.

Karantina tabloları sergilenecek

Usta oyuncu Türkan Şoray, aylar önce sosyal medya hesabından nostaljik bir paylaşımda bulunmuştu. Kariyerinin ilk yıllarına ait bir kareyi paylaşan Şoray, gönderinin altına, 'Yaş 15-16...İlk filmlerimin seti... Yüzümden mutluluk saçılıyor' notunu düşmüştü.