Cadde Kayahan'ın kızına Sudanlı kardeş

Kayahan'ın kızına Sudanlı kardeş

22.04.2013 - 16:47 | Son Güncellenme:

Kayahan ve İpek Acar çiftinin kızı Aslı Gönül’e Afrika’dan kardeş geldi. Yapılan açıklamaya göre Kayahan...

Kayahanın kızına Sudanlı kardeş

Kayahan ve İpek Acar çiftinin kızı Aslı Gönül’e iç savaşlar ve doğal afetler nedeniyle her gün 5 binin üzerinde çocuğun yetim kaldığı Afrika’dan kardeş geldi.

Yapılan açıklamaya göre Kayahan, Kimse Yok Mu Derneği’nin Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla başlattığı yetim kampanyası çerçevesinde, 9 yaşındaki Sudanlı Adil Muhammed isimli çocuğa sahip çıktı. Kayahan, anne ve babasını kaybeden Adil Muhammed’in eğitim, hastane ve barınma masraflarını bir yıl boyunca karşılayacak.

Kayahan ve ailesi, Samanyolu Radyolar Grubu’nun düzenlediği, 50’ye yakın radyonun destek verdiği radyolar ortak yayın programı "Tut Elimden" programında masraflarını karşılayacağı yetim çocuğun fotoğrafının yer aldığı teşekkür belgesini aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayahan, "Peygamber Efendimiz’in Kutlu Doğum Haftası’nda en büyük hediyeyi aldım. Teşekkür belgesini elime aldıktan sonra kızımı ve eşimi yanıma çağırdım. Yetimin yüzünü gördük, hepimizin gözleri doldu, yani yüreğimizi bir kere daha fark ettik. Buna siz vesile oldunuz, Allah sizlerden razı olsun" ifadelerini kullandı.

Kayahan, Somali yardım gecesinde, kızının, çeyizi için sakladığı altınını programa getirerek Somalili çocuklar için bağışladığının hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti: "Bunların hepsi görev, insan olana görev bunlar. O gün benim de gözüm dolmuştu. Aslı Gönül’ün çeyizinden bir şey veriyor olması, bir şeyi verirken manalandırmak çok önemli. Bir mana yüklemek lazım. Oradan bir şeyi çıkartıp kardeşi için vermesi insanlık için insanı kendine getirmek için gerekli güzel duygular. Peygamber Efendimizin dediği gibi olan olmayana vermeli bu dünyada denge başka türlü kurulamaz." Ünlü sanatçı, "yolu sevgiden geçen herkesi" cep telefonundan "Yetim" yazıp 5777’ye kısa mesaj atarak 5 lira bağışta bulunmaya çağırdı.

Türkiye Müzik Ödülleri töreninde yaptığı konuşmasına da değinen Kayahan, şunları dile getirdi: "Son zamanlarda yapmış olduğum bir konuşmadan dolayı bazı insanlar bir şeyleri yanlış anlamışlar bu arada onu da söylemek istiyorum. Sizler iyi bilirsiniz; ben hem bu memleketin şehitlerine, hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, hem Rabbim’e, hem de Resulü’ne sonuna kadar bağlıyım. Bedenimde hepsini birlikte yaşatabiliyorum. Sakın yanlış anlamasınlar bunlar bizim temel direklerimizdir. Tabii ki Rabbim ve Resulallah bizi hayata bağlayan her nefesi borçlu olduğumuzdur." Kimse Yok Mu Derneği Kurumsal İletişim Koordinatörü Mevlüt Özkişi ise Kayahan’ın, Somali yardım gecesinde kızının çeyizi için sakladığı altınını programa getirerek Somalili çocuklar için bağışladığını belirterek, "Ben o anı hatırladıkça gözlerimin dolduğunu hissediyorum. Hayırlara vesile olduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.