Cadde 'Kebap yemek için 10 saat yol gidiyorum'

'Kebap yemek için 10 saat yol gidiyorum'

13.05.2017 - 11:38 | Son Güncellenme:

20. sanat yılına 10 albüm sığdıran Yaşar, Sedef İybar’ın 'Sedefli Lezzetler' programına konuk oldu.

Kebap yemek için 10 saat yol gidiyorum

Sedef İybar’la yaptıkları sohbette, hem Yaşar’ın yeni “Şehir Yalnızlığı” albümünü hem de Fransa’ya yaptıkları gastronomi seyahatlerinden bahsettiler.

Haberin Devamı

Bugüne kadar çok fazla performans yapmaktan albüm hazırlığına fırsat bulamadığını belirten Yaşar: “Mevsimsel değil de yıllara yayılan şarkılar yapmaya dikkat ediyorum. İlk günden bugüne 20 sene geçmesine rağmen, şarkılarımın hala insanların üzerinde aynı etkiyi bıraktığını görmek müthiş gurur verici bir şey. Yıllarca kontrol hastası biri olarak çalıştım, bu sefer çok uzun senelerdir beraber çalıştığım insanlara güvendim ve biraz ipi onların eline teslim edince biraz da rahatladım. Ortaya mükemmel bir albüm çıktı” dedi.

“İNSANLAR İKİYE AYRILIR"

Kızı Ülkü ile birçok Yaşar konserine gittiğini söyleyen Sedef İybar, insanları Yaşar konserine gidenler ve gitmeyenler olarak ikiye ayırdı. Her konseri için titizlikle bir hikaye oluşturmaya çalıştığını ifade eden Yaşar: “Albümlerimde ve konserlerimde hep bir duyguyu yakalamaya çalıştım. Hem söz hem de müzkal olarak bir hikaye oluşturmaya çalıştım. Bir tiyatro oyunu bir müzikal gibi konserlerimde repertuar hazırlamaya çalıştım. Dolayısıyla kimse bu şarkıyı da dinleyeyim kalkayım yapamıyor çünkü o zaman filmi kaçırmış olurlar” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Tok karnına şarkı söylenmez diyen Yaşar, İybar’ın kendisi için hazırladığı fırında balık ve kayısılı bademli tartı yemeden önce albümünün çıkış şarkısı ‘Nara’yı söyledi. Sıkı bir Yaşar hayranı olan İybar, albüm çıkışından itibaren birçok kez dinlediği şarkıyı dinlerken adeta büyülendi.

“DOKTORUM KEBAP YEMEMİ YASAKLARSA DOKTORU DEĞİŞTİRİRİM”

Mutfakla ilişkisini anlatan Yaşar, "Her şeyi yerim, sevmediğim hiçbir şey yok ama çok sevdiğim şeyler var. Adanalıyım biliyorsunuz. 47 yıldır kebap yiyorum, doktorum 'kebap yeme' dese ne yaparım bilmiyorum. Sanırım doktoru değiştiririm. Kebap yemek için uçakla 1,5 saat arabayla 10 saat yol gidiyorum Adana’ya. Ya da Avrupa’da tattığım bir yemek var diyelim, bir daha yemek için uçak bileti alır giderim. İyi bir yemek için seyahat ederim. Fransa’nın güneyini çok severim. Cote D’azur’a 17 yıldır gidiyorum. Biz müzik festivali için gitmiştim 10 sene önce, son 7 senedir gurme ve gastronomi gezileri yapıyorum” dedi.