Cadde KiTAP GiBi KOLEKSiYON

KiTAP GiBi KOLEKSiYON

31.10.2013 - 19:23 | Son Güncellenme:

Tasarımlarının içerisine minik notlar yerleştiren Özlem Süer, ihtiyacınız olduğunda çıkarıp okuduğunuz kitaplar gibi bir koleksiyon hazırlamış

KiTAP GiBi KOLEKSiYON

Efsane kadınlar, hemen herkesin yaşamında bir iz bırakmıştır. Bir filmin en romantik sahnesinde, bir romanın en can alıcı cümlesinde hatta siyah basic bir elbisenin en sade halinde...Moda tasarımcısı Özlem Süer yeni hazır giyim koleksiyonu için yaptığı tasarımlarda Katherine Hepburn veya Virginia Woolf gibi efsane kadınlardan, onların hikayelerinden ve sözlerinden ilham aldı.

Süer’in “WomenPowerment” adını verdiği sonbahar kış koleksiyonunun bir de sürprizi var. Koleksiyon parçalarının bir yerlerinde süper kahramanınızın ilham verici bir metni ya da bir sözüyle karşılaşabilirsiniz.

Hazırladığı tasarımların içerisine minik notlar yerleştiren Süer, ihtiyacınız olduğunda çıkarıp okuduğunuz kitaplar gibi bir koleksiyon hazırlamış.

Haberin Devamı

KiTAP GiBi KOLEKSiYON

“Women-Powerment” koleksiyonunun çıkış noktası nedir?
Dünyadaki farklı kadınlardan hayata, yaşamaya, üretmeye dair alıntılar, günlük kostümlerin içlerine minik notlar olarak yerleştirildi. Bu hikayeler aslında hepimizin yaşamında var olan, inanmanın, gerçekleştirmenin ve azmin hikayeleri, yaşadığımız hikayeler. Bu kadınların ve hikayelerin benim için anlamlı ve güçlü anlarından da Women-Powerment koleksiyonu ortaya çıktı. Parçaların bir yerlerinde kahramanınızın sizi bambaşka bir yolculuğa çıkarabilecek bir sözüyle karşılaşabilirsiniz ...

Tarzınız için genellikle avant-garde, romantik ve deneysel tasarımlardan oluşuyor diyebiliriz. Burada farklılaşan neler var?
Hareketli bir kadının pozitif duruşunun ve güçlü kimliğinin daha maskülen izlerini görebilirsiniz. Marlene Dietrich’den ilhamla androjen trençkotlar, oversize dış giyimler, geometrik kesimler, heykelsi formlar... Bağımsız parçalardan oluşan koleksiyon kendi içinde bir araya gelebiliyor.
Formlarda kadınsılık öne çıksa da kumaşların erkeksi yüzeyleri ve dokuları feminen maskülen trendini ve dengesini tasarımlarda fark etmemizi sağlıyor.

Haberin Devamı

Sezonda öne çıkan trendlerden söz edersek...
Siyahtan griye, lacivert ve kırmızıdan bordoya, ekrudan pudraya, zamanı olmayan sürprizlerle renk etkileri ön planda. Siyah, özellikle tekdüze olmayı sevmeyenler için asimetrik kesim elbiselerde, uzun eteklerde ve sezonun güçlü trendi maskülen ve büyük beden paltolarda çok tercih ediliyor. Büyük beden paltolar demişken, paltoda motto gerçekten ‘the bigger the better’, babanızın gardırobundan alınmış gibi, oversize ama şık ve çok korunaklı.
Mütevazı gri farklı ve cezbedici parçalarla dolabımızın vazgeçilmezi ama kışa, toza çamura rağmen krem ve ekru tonlarından da doğal bir enerji almak kulağa iyi geliyor. 90’ların grunge’ı ve 50’lerın moda ikonlarıyla bambaşka bir rotaya doğru gidiyoruz.
Sezon desenleri yaz mevsime veda etmek istemiyor ve nostaljik çiçek motifleriyle ya da grunge ekoselerle kumaşlara hareket katıyor.