Cadde Konak'ta sinema keyfi

Konak'ta sinema keyfi

15.10.2016 - 14:39 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi'nin Hezarfen Film Galeri ile birlikte düzenlediği Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları'nın yeni sezonunun ilk gösterimi 'Tarla' filmi ile başladı.

Konakta sinema keyfi

Bu yıl Türk Sineması'nın değerli oyuncularından Tarık Akan'ın anısına düzenlenen Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları'nın ilk gösterimi, Konak Belediyesi'nin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu'nda seyirci ile buluştu.

Haberin Devamı

Etkinliğe 'Tarla' filminin yönetmeni, senaristi ve aynı zamanda görüntü yönetmenliğini de üstlenen Cemil Ağacıkoğlu da katıldı. Ödüllü filmleri 'Eylül' ve 'Özür Dilerim' ile tanınan Ağacıkoğlu'nun üçüncü uzun metrajlı filmi olan 'Tarla', İzmirli sinemaseverler tarafından beğenildi.

Salonu dolduran seyirciler filmin sonunda Ağacıkoğlu'na soru sorma fırsatı da buldu. Her ay birbirinden değerli bir film sinemaseverlerle buluşturacak olan 'Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları' kapsamında Kasım ayında da yönetmen Mustafa Kara'nın Türkiye'nin Oscar aday adayı 'Kalandar Soğuğu' filmi ile sinemaseverleri buluşturacak.

DÜNYA FİLMLERİ SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Konak Belediyesi'nin yine Hezarfen Film Galeri ile birlikte düzenlediği Dünya Festivallerinden Filmler sezonunun ilk gösterimi 19 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde 'Muhteşem Boccacio' filmiyle yapılacak. Paolo ve Vittorio Taviani'nin yönetmenliğini üstlendiği İtalya, Fransa ortak yapımı filmde 13. Yüzyılın Floransa'sında 7'si kız 3'ü erkek 10 çocuğun kara ölüm vebadan kurtulmak için kaçarak kırsal bir bölgede sığınak aramaya karar vermesi ve bu sürede birbirine anlattığı hikayeler konu ediliyor.

Haberin Devamı

Her ay bir filmin gösteriminin olacağı etkinlik ücretsiz olarak tüm İzmirlilere açık olacak.