Cadde Kötü kullanılmış beden tatsız sürpriz yapabilir

Kötü kullanılmış beden tatsız sürpriz yapabilir

20.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bypass ameliyatı sonrası yoğun bakımda fenalaşan Gürses’in doktoru Profesör Sönmez, “Cumartesi akşamı endişeliydik ardından düzelme başladı ama kötü kullanılmış beden bize her an sürpriz yapabilir. Tıbbın en üst düzeyinde hizmet veriyoruz, onu çok seviyoruz” dedi

Kötü kullanılmış beden tatsız sürpriz yapabilir

Memorial Hastanesi’nde geçen perşembe geçirdiği bypass ameliyatının ardından yoğun bakımda fenalaşan Müslüm Gürses’in (59) sağlık durumuyla ilgili sevindirici haberler geliyor. Ameliyatı yapan Prof. Dr. Bingür Sönmez, dün öğlen Uzman Dr. Deniz Şener ve Uzman Dr. Sema Akgün’le düzenlediği basın toplantısında sanatçının sağlık durumunda düzelme başladığını açıkladı. Prof. Dr. Bingür Sönmez, Gürses’in kötü kullanılmış bir bedeni olduğuna dikkat çekerek temkinli konuşmayı tercih etti.

‘İki ayda sigarayı bıraktı’
Gürses‘in uzun zamandır sigara kullandığını belirten Sönmez, şöyle konuştu:
“Değerli sanatçımız Müslüm Gürses’e perşembe günü koroner bypass yaptık. Kendisini 10 yıl önce yurtdışında geçirdiği kalp krizi sonrası Dr. Deniz Şener ile birlikte takip ediyoruz. Kendisine bir kez stent koyduk, iki kez anjiyo yaptık ama hiçbir zaman sigarayı bıraktıramadık. Buna bağlı ciddi akciğer problemi yaşadı. İki ay önce öksürük ve göğüs ağrısıyla tekrar müracaat ettiğinde kontrollü anjiyosunda sol anadal hastalığına rastladık. İki ay sigarayı bırakması için çaba sarf ettik. Ameliyat olabilir hale getirdik. Perşembe günü bypass yaptık, iki damar değişti.

‘Her şey kontol altında’
Cumartesi öğlene kadar çok rahattı. Sonra solunum sıkıntısı başladı. Solunum aletine bağlamak zorunda kaldık. Pazar günü bizi üzen boyutta bir böbrek ve karaciğer yetmezliği oluştu. Sonra tekrar kontrol altına alabildik. Tansiyon iyi, akciğer filmi daha iyi. Karaciğer enzimleri toparlamaya başladı. Böbrekleri için diyaliz yapıyoruz, sonucu iyi... Bu güne kadar çok kötü kullanılmış beden bize her an sürpriz hazırlayabilir. Her şey kontrol altında. Umarım bu şanslı durum devam edecektir. Tıbbın en üst düzeyinde hizmet veriyoruz, onu çok seviyoruz. Umarım bizi daha fazla üzmeyecektir.”
Yoğun bakımda yatan her hasta için hayati tehlikenin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bingür Sönmez, “Hayati tehlikesi her zaman için var. Uzun bir yoğun bakım süreci olacak. İnşallah çok sağlıklı yaşayacak. Kalple ilgili problemi yok. Diğer organlar ameliyatın travmasıyla çıkıyorlar. Yeter ki, yoğun bakımdan çıkartalım” dedi. Prof. Dr. Sönmez, Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur’un (79) da sağlık problemleri olduğunu ifade etti.

‘Yıpranmış bir vücut’
Profesör Sönmez, sanatçının sevenlerine, twitter ve sosyal medyada sağlık durumuyla ilgili çıkan yanıltıcı gelişmelere itibar etmemeleri çağrısında bulunup “twitter’da ilginç kötü mesajlar dolaşıyor, lütfen bunları yapmasınlar. Karaciğer problemi var dedim. Bir baktım karaciğer nakli olacak diye çıktı. Oralarda lüzumsuz gereksiz mesajlar var.
Takipçilerden rica ediyorum bizim ağzımızdan çıkan mesajları yazsınlar’ diyerek sözlerini noktaladı. Gürses’in vücudunun çok yıpranmış olduğuna vurgu yapan Uzman Dr. Deniz Şener şöyle konuştu:
“Şüphesiz ameliyat sonrasında kalp yönünden bir sorunumuz yok ancak yıpranmış bir vücut sözkonusu... Bu durum diğer organ problemleriyle başa çıkmamızı zorlaştırdı. Yani böbrek ve karaciğer yetersizliği şu an için önemli sorunlar. Her ne kadar şu anki tablo olumlu görünse de önümüzdeki süreçte başka sorunlarla karşılaşma riskimiz var. Vücut direnci düştüğü için enfeksiyon gelişme ihtimali var.”