Cadde Kozmetik ürünün de belli bir ömrü var!

Kozmetik ürünün de belli bir ömrü var!

28.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Makyaj malzemelerinin ve kozmetik ürünlerin de bir son kullanma tarihi var. Üstelik bu tarihi dikkate almayıp, kullanmaya devam ettiğiniz ürünler sağlık sorunlarına neden olabilir

Kozmetik ürünün de belli bir ömrü var

Makyaj çantanıza bir bakın; kırılmış farlar, kurumuş maskaralarla mı dolu? O zaman iyi bir temizliğin vakti gelmiş demektir. Çünkü, son kullanma tarihi dolduğu halde kullanmaya devam ettiğiniz kozmetikler cildinizde alerjik reaksiyonlara, tahrişe ve diğer sağlık sorunlarına neden olabiliyor. İşte bu nedenle, satın aldığınız ürünün son kullanma tarihine mutlaka dikkat etmeniz, ayrıca, bazı ürünleri kapağını açtıktan sonra belirtilen zaman içerisinde tüketmeniz gerekiyor. Örneğin, nemlendiricinizin son kullanma tarihi 1 Ocak 2009 olabilir. Ancak ambalajında yer alan, ağzı kavanoza benzeyen simgenin üzerinde altı ay yazıyorsa ve siz bu ürünü yedi ay önce açmışsanız, son kullanma tarihi geçmemiş bile olsa kullanmayı bırakmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Makyaj malzemenizi hayata döndürünBazen makyaj malzemeleri, son kullanma tarihi dolmadan da kazalara uğrayabilirler! Bunda etken, genellikle uygun olmayan saklama koşullarıdır. Ancak doğru bir yardımla, eriyen rujunuzu, kuruyan far ve ojenizi hayata döndürebilirsiniz. İşte önerilerimiz:

Kırılan, eriyen ruj: Önce rujunuzun kırılan parçasını alın ve birkaç saniye ocakta aleve tutarak ısıtın. Ardından, kırıldığı yerden rujun diğer kısmına bastırarak yapıştırın. Ve son olarak, ağzı açık fakat ruj kılıfı içinde olacak şekilde bir saat kadar buzdolabında bekletin. Eğer rujunuz hiç tamir olmayacak gibiyse, kalanları minik bir kaba boşaltın. Ve üzerine bir müddet fön tutun. Isınıp, yumuşayıp eşit bir şekilde kaba yayın. Sonra da soğutun.

Haberin Devamı

Solan farlar: 
Göz farları uzun zaman kullanılmadığında iyice solup, parlaklıklarını kaybedebilir. Bir kağıt mendil yardımıyla farın üst yüzeyini hafifçe silin. Üst tabaka gidince altta yine rahatlıkla kullanabileceğiniz parlak tabaka çıkacaktır. Farla kullandığınız fırçayı da yenilemeniz gerekebilir.

Kurumuş maskara: Eğer maskara havayla çok sık temas ederse daha çabuk kurur. Maskarayı sıcak suya oturtun ve yeniden akışkan hale gelene dek bekleyin. Maskara fırçasına 1-2 damla göz kremi sürün. Sonra yavaşça fırçayı tüpün  içinde çevirin ki krem maskarayla karışabilsin.

Açılmayan oje:  Sıkışan kapağı asetonla silin. İnce vazelinle de kapağın kenarını ovun. Eğer bu da işe yaramıyorsa, şişeyi sıcak suya oturtun. Sonra sallayın. Birkaç damla aseton veya oje inceltici atarsanız ojenizin kalınlaşma-sını önlersiniz. Daha uzun ömürlü olması için ojenizi buzdolabında saklayın.

Makyaj malzemelerini daha dayanıklı kılmak içinKozmetik ürünlerini her zaman nem, sıcak ve ışıktan korumalısınız. Serin ve kuru yerleri tercih etmelisiniz. Bozulmuş ürünleriyse derhal çöpe atmalısınız. Likit makyaj malzemesi kullanırken, her zaman kullanacağınız kadar miktarı elinize dökerek yayın. Asla fazla ürünü yeniden şişeye geri dökmeyin. Bu bakterilerin yayılmasına neden olabilir. Tüpte kremleri tercih edin. Dar ağzı sayesinde içeri daha az bakteri girebilir! Bu da ürünü daha uzun ömürlü yapar. Su bazlı jelleri buzdolabında saklayın!

Haberin Devamı

İLK BEN GÖRDÜM
Krem allıkla yanaklara sihirli dokunuş
Yeni Max Factor Miracle Touch krem allık, yüzünüze pürüzsüz bir güzellik veririyor. Miracle Touch Creamy Blush krem allıkla alacağınız sonuç, tıpkı hafif hareketli yürüyüşten yeni dönmüş gibi bir yüz veya biraz daha uygulamayla yoğun ve çarpıcı bir gece görünümü olabiliyor... 29.90 YTL

Yaz sıcaklarına lavanta...Her yıl Fransa’nın güneyindeki Grasse kentinde gün ağarana kadar toplanan lavanta çiçekleri, gün doğumundan önce fabrikada işlemeye alınıyor ve Rebul Lavanda Kolonyası’nın yapımında kullanılıyor. Aslına uygun olarak en modern şartlarda üretilen bu kolonya sakinleştirici etkisiyle cildinizi rahatlatıyor ve ferahlık veriyor. 380 ml, 13.50 YTL, 180 ml, 9.50 YTL.

12 antioksidanlı serum
Artık Türkiye’de, Sephora Mağazaları’nda bulabileceğiniz Zelens ürünleriyle cildinizi tüm çevresel zararlardan koruyabilirsiniz. Cilde büyük zarar veren serbest radikallere karşı bir bariyer oluşturan Zelens Serum, gelenek-sel tıp, farmakoloji ve biyoloji araştırmalarının sonucunda elde edilen sonuçlara dayanan 12 kuvvetli antioksidan içeriyor.

Haberin Devamı

Saçlara organik bakım
Organix Coconut Milk, alkolsüz formülü ile saçlarınızda yapışkanlık hissi bırakmadan, saçlarınızı sertleştirmeden isteğiniz şekli veriyor ve uzun süre muhafaza etmenizi sağlıyor. Saçlarınızın daha parlak, daha bakımlı ve daha hacimli olmasını sağlayan Organix ile saçlarınızın ışıltısını geri kazanabilirsiniz. 32 YTL

Şanslı sayınız sekiz olsun!
2008’in şanslı sayısı kesinlikle sekiz! Üstelik tarot kartlarında da sekiz rakamı gücü temsil ediyor. Sekizin uğuruna inanan Elizabeth Arden de, “Şanslı sayınız sekiz, şanslı kreminiz de 8 Hour Cream” olsun diyor. Dünyanın en çok satan ürünleri arasında bulunan bu krem, sadece sekiz saat içinde cildinizde gözle görülür farklar yaratmak konunuda iddialı!

DUYDUNUZ MU?Saçının rengini daha kolay açabilirsinizSchwarzkopf uzmanlığıyla koyu renk saçlar için özel olarak geliştirilen yeni Palette “Radiance” serisi sayesinde, koyu renk saçlı kadınlar istedikleri renklere kavuşmak için saçlarını ara renklere boyamak ya da renk açıcı kullanmak zorunda değil. Radiance ile en zorlu renk geçişleri artık tek adımda  gerçekleşiyor. Palette “Radiance Serisi”, birbirinden özel 4 renkten oluşuyor: Tutkulu Kızıl, Gizemli Kızıl, Kışkırtıcı Viyole ve Büyülü Kahve...  

Haberin Devamı

BİRİNİ SEÇİN
Suda akmıyor, dağılmıyor
Babor Long Lash Mascara Water Resistant, kirpiklerin daha uzun ve bakımlı görünmesine yardımcı olmak üzere formüle edilmiş. Kirpikleri besleyen ve Babor maskara, suda dağılmıyor ve akmıyor ancak uygun temizleyici ile kolayca çıkıyor.  54 YTL

En kısa kirpikleri  bile boyuyor
Max Factor Masterpiece Water-proof, özel dizayn iFX fırçasıyla en ince ve kısa kirpikleri dahi tek tek ayırıp belirginleştiriyor. Topaklanma ve göz çevresinde kirli görüntüyü ortadan kaldıran ürünün suya dayanıklı formülü deniz, kum, güneş gibi yazın karşılaştığınız durumlarda yardımınıza koşuyor.   29.70 YTL

Badem yağı  içeriyor
Flormar Turbo Boost, içeriğindeki badem yağı ve gliko-proteinler ile kirpikleri besliyor, ve  hacim kazan-dırıyor. Flormar Turbo Boost Maskara iki ayrı özellikte üretilmiş. İlki her an bakımlı  görünmek isteyenler için Waterproof Maskara, ikincisi ise tek tek ayrılmış kirpiklere sahip olmak isteyenler için Volume Maskara. 11.50 YTL.

Dudaklarınızın bakımı ihmale gelmez!
Blistex, sıcaktan, soğuktan, rüzgârdan  ve kapalı ortamlarda bulunan havalandırma sistemlerinden etkilenerek zarar görmüş dudakları, sağlıklı ve bakımlı bir görünüme kavuşturmak için çok etkili bir çözüm önerisi sunuyor.
Blistex Daily Lip Conditioner Hassas Dudaklara Günlük Bakım, içeriğindeki nemlendiriciler ve onarıcılarla dudaklarınızı yumuşatırken, SPF 15 özelliği ile dört mevsim maruz kaldığınız güneşin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı oluyor.

Yazarlar