Cadde KRALiÇE BAHANE, EĞLENCE ŞAHANE!

KRALiÇE BAHANE, EĞLENCE ŞAHANE!

30.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Hollanda’da farklı gösterilerle kutlanan ‘Queen’s Day’ eğlencesi, İstanbul’a taşındı. Geçit törenleri, bit pazarları, partiler, müzik; hepsi bu akşam The Hall’da

KRALiÇE BAHANE, EĞLENCE ŞAHANE

Hollanda’da ilk defa 1885 yıllında Prenses Wilhelmina’nın doğum günü kutlamasıyla başlayan ve son 50 yıldır Kraliçe Juliana’nin doğum günü olan 30 Nisan’da kutlanan ‘Queen’s Day’, özellikle Amsterdam’da büyük bir sokak partisine dönüşüyor. Çünkü Avrupa’nın dört bir yanından bir milyona yakın kişi sırf bu etkinlik için Amsterdam’a geliyor. En gözde kutlamalara sahne olan şehir, festival günü tamamen turuncuya bürünüyor, herkes turuncu giyiyor. Bireysel müzik performansları ve açık hava konserleri gerçekleşiyor. ‘Freemarket’ (ikinci el pazarlar) festivalle özdeşleşen bir diğer aktivite.
Muhteşem karnaval günü ‘Queen’s Day’e katılmak için İstanbulluların Amsterdam’a kadar gitmesine gerek kalmadı. Bu eğlenceli gün, Amsterdam’la aynı anda İstanbul’da da kutlanacak. Hollanda başkonsolosluğu ve Philips’in desteklediği organizasyonda Avrupa’da çok sevilen Tommy Largo’yla The Craftsmen ve Hakan Henry sahnede olacak. Beyoğlu’nun sıradışı mekanı The Hall’da düzenlenecek eğlencede, dansçıların gösterileri ve gecenin sürprizleriyle kendinizi Amsterdam sokaklarında hissedeceksiniz.

BU AKŞAMKi AMSTERDAM EĞLENCESiNi KAÇIRMAYIN
‘Queen’s Day’ partisini İstanbul’un kalbinde yaşamak için bu akşam The Hall’a gidebilirsiniz. Bu özel günün konseptine uygun eğlence yürüyüşü ise Hollanda Başkonsolosluğu önünde saat 20.30’da başlayacak ve The Hall kapılarını saat 21.00’de misafirlerine açacak.