Cadde LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - AĞIZLARA LAYIK

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - AĞIZLARA LAYIK

16.07.2013 - 20:34 | Son Güncellenme:

Geçen hafta başladığımız ‘Ramazan Tarifleri’ serimize, bu hafta da devam ediyoruz. Martı İstanbul Hotel Executive Şefi Sabri Eyüp Yunusoğlu’nun bugünkü mönüsünde soğuk lebeniye çorbası, dana rosto, patates püresi ve portakallı keşkül var

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - AĞIZLARA LAYIK

DANA ROSTO

Haberin Devamı

Malzemeler (4 kişilik)
l 1 kg. dana nuar
l 2 adet havuç l 1 adet soğan l 2 diş sarımsak l 2 yemek kaşığı salça l 2 çay bardağı sıvı yağ l 2 adet defne yaprağı l 8 adet tane karabiber l 10 bardak su l Tuz

Hazırlanışı: Ocağa büyük bir tava koyun, içine bir çay bardağı yağı ilave edip kızdırın. Dana nuarları çevirerek kızartın, sonra kenara alın. Aynı tavada bütün sebzeleri soteleyin, salça ilave edin. Malzemeleri derin bir tencereye aktarın ve suyunu koyun. Nuarları da tencereye atın. Kapağını kapatıp yaklaşık bir saat pişirin. Pişince eti içinden alıp soğumaya bırakın. Nuarları servis ederken ince dilimler halinde kesin, üzerine sosu koyun.

PORTAKALLI KEŞKÜL

Malzemeler (4 kişilik)
l 5 bardak süt l 2 çay bardağı şeker
l 2 adet portakal l 1 yemek kaşığı nişasta

Haberin Devamı

Hazırlanışı: Sütü ve şekeri karıştırıp kaynatın. Nişastayı soğuk suyla eritin. Portakalları sıkın, kaynayan süte karıştırarak ilave edin. Koyulaşınca ocaktan indirin. Kaselere dökün, soğuk servis edin.

PATATES PÜRESİ

Malzemeler (4 kişilik)
l 1 kg. patates
l 1 adet havuç (rendelenmiş)
l 2 bardak süt l 150 gr. tereyağı
l 6 bardak su l Tuz, biber

Hazırlanışı: Patatesleri ve havucu soyup 6 bardak suda haşlayın. İçine tereyağı ve tuz koyun, kısık ocakta iyice çırpın. Daha sonra sütü ilave ederek kaynatın. Tencereyi ocaktan alın, rostonun yanında servis edin.

BADEMLi PiLAV

Malzemeler (4 kişilik)
l 1 su bardağı aşurelik buğday l 5 bardak su l 2 su bardağı süzme yoğurt
l 2 yemek kaşığı sıvı yağ
l Nane l Buz taneleri l Tuz

Hazırlanışı: Aşurelik buğdayı yıkayıp derin bir kaba koyun. Üzerine çıkacak kadar su ilave edip, akşamdan ıslatın. Ertesi gün, yıkayıp süzdüğünüz aşurelik buğdayı 5 bardak suda haşlayın. Diğer taraftan, süzme yoğurdu derin bir kaba koyup çırpın. Ocakta pişen aşurelik buğday iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde çırpılmış yoğurdu ve tuzu, kaynayan buğdayın üzerine karıştırarak ilave edin. 10-15 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Çorbanın soğumasını bekleyin. Buz tanelerini de ekleyip soğuk olarak servis edin. Naneyi kızgın sıvı yağda birkaç dakika pişirin ve çorbanın üzerinde gezdirin.