16.07.2013 - 20:34 | Son Güncellenme:
YAZI DİZİSİ - 2
DANA ROSTO
Malzemeler (4 kişilik)
l 1 kg. dana nuar
l 2 adet havuç l 1 adet soğan l 2 diş sarımsak l 2 yemek kaşığı salça l 2 çay bardağı sıvı yağ l 2 adet defne yaprağı l 8 adet tane karabiber l 10 bardak su l Tuz
Hazırlanışı: Ocağa büyük bir tava koyun, içine bir çay bardağı yağı ilave edip kızdırın. Dana nuarları çevirerek kızartın, sonra kenara alın. Aynı tavada bütün sebzeleri soteleyin, salça ilave edin. Malzemeleri derin bir tencereye aktarın ve suyunu koyun. Nuarları da tencereye atın. Kapağını kapatıp yaklaşık bir saat pişirin. Pişince eti içinden alıp soğumaya bırakın. Nuarları servis ederken ince dilimler halinde kesin, üzerine sosu koyun.
PORTAKALLI KEŞKÜL
Malzemeler (4 kişilik)
l 5 bardak süt l 2 çay bardağı şeker
l 2 adet portakal l 1 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı: Sütü ve şekeri karıştırıp kaynatın. Nişastayı soğuk suyla eritin. Portakalları sıkın, kaynayan süte karıştırarak ilave edin. Koyulaşınca ocaktan indirin. Kaselere dökün, soğuk servis edin.
PATATES PÜRESİ
Malzemeler (4 kişilik)
l 1 kg. patates
l 1 adet havuç (rendelenmiş)
l 2 bardak süt l 150 gr. tereyağı
l 6 bardak su l Tuz, biber
Hazırlanışı: Patatesleri ve havucu soyup 6 bardak suda haşlayın. İçine tereyağı ve tuz koyun, kısık ocakta iyice çırpın. Daha sonra sütü ilave ederek kaynatın. Tencereyi ocaktan alın, rostonun yanında servis edin.
BADEMLi PiLAV
Malzemeler (4 kişilik)
l 1 su bardağı aşurelik buğday l 5 bardak su l 2 su bardağı süzme yoğurt
l 2 yemek kaşığı sıvı yağ
l Nane l Buz taneleri l Tuz
Hazırlanışı: Aşurelik buğdayı yıkayıp derin bir kaba koyun. Üzerine çıkacak kadar su ilave edip, akşamdan ıslatın. Ertesi gün, yıkayıp süzdüğünüz aşurelik buğdayı 5 bardak suda haşlayın. Diğer taraftan, süzme yoğurdu derin bir kaba koyup çırpın. Ocakta pişen aşurelik buğday iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde çırpılmış yoğurdu ve tuzu, kaynayan buğdayın üzerine karıştırarak ilave edin. 10-15 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Çorbanın soğumasını bekleyin. Buz tanelerini de ekleyip soğuk olarak servis edin. Naneyi kızgın sıvı yağda birkaç dakika pişirin ve çorbanın üzerinde gezdirin.