Geri Dön

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - FIRIN YEMEKLERi

Ramazan boyunca devam edecek yemek tariflerimize Lacivert Restaurant’tan kayısılı ve üzümlü kuzu budu ve yazın iç ferahlatan yoğurtlu soğuk çorbayla devam ediyoruz

KUZU BUDU

Malzemeler (4 kişilik)
l 1 adet kuzu budu
l 100 gr. çakal eriği
l 100 gr. kuru kayısı
l 100 gr. üzüm
l Sızma zeytinyağı
l Tuz l Karabiber
l Taze kekik

Hazırlanışı:
Kemikli eti, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağıyla marine edin. Bir tepsiye yerleştirip 175 derecede 2 saat pişirin. Sonra kuruyemişleri ekleyip 1 saat daha pişirin.

Nohutlu Pirinç Pilavı

Malzemeler (4 kişilik)
l 500 gr. pirinç
l 75 gr. haşlanmış nohut
l 50 gr. tereyağı
l 20 gr. sıvı yağ
l Tuz

Hazırlanışı:
Pirinçleri ıslatın. tencereye yağları koyun. Pirinci süzdürüp kavurmaya başlayın. Yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra suyunu verin ve nohutu ekleyin. Tuzunu, biberini ayarlayın. Suyunu çekince altını kapatıp demlendirin.

Yarma haşlanmış nohut ve kuru fasulyeyle yoğurtlu soğuk çorba

Malzemeler (4 kişilik)
l 100 gr. haşlanmış nohut
l 100 gr. haşlanmış kuru fasulye
l 100 gr. haşlanmış yarma buğday
l 250 gr. süzme yoğurt
l 150 gr. normal yoğurt
l 1 demet dereotu (ince kıyım)
l 1 demet taze nane (ince kıyım)
l 1 demet reyhan (ince kıyım)
l Tuz
l Karabiber
l Sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:
Haşlanmış nohut, kuru fasulye ve yarma buğdayı bir çukur kapta karıştırın. Doğranmış dereotu, nane, reyhan, tuz, biber ve zeytinyağını bir araya getirin. Yoğurtları ayrı bir kapta karıştırın ve suyla kıvamını ayarlayın. Diğer malzemelerle karıştırıp zeytinyağıyla servis yapın.

YARIN: TOPAZ’IN TARiFLERi

3 Ağustos 2020 Magazin Haberleri Bülteni3 Ağustos 2020 Magazin Haberleri Bülteni
Cadde Yazarları

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber