Cadde MASAL DÜNYASI EKRANA GERi DÖNÜYOR

MASAL DÜNYASI EKRANA GERi DÖNÜYOR

11.04.2011 - 23:29 | Son Güncellenme:

‘Sihirli Annem’ beş yıl sonra, yeni bölümleriyle Star TV’de ekrana gelecek. Defne Joy Foster dışında kemik kadrosu aynı olan fantastik dizinin Betüş’ü İnci Türkay, “Defne gerçek bir periydi. O yıldızlardan geldi ve yıldızlara geri döndü. Onun yerini kimse alamaz” diyor

MASAL DÜNYASI EKRANA GERi DÖNÜYOR

* ‘Sihirli Annem’ yakında yeni bölümleriyle ekranda olacak. Sürprizler var mı?
Yeni bölümlerde bir sürü değişiklik var. Mesela ilk bölümde Taci’yi göreceğiz. Ama nasıl göreceğiz? O büyük bir sürpriz. Çünkü Metin Abi (Serezli) finalde babamız olmuştu. Ama şimdi yazarımız güzel bir sürpriz yapmış. Minik peri, Firuze’nin oğlunun bir sürü numaraları var. Dizideki çocuklar büyüdüğü için onların gençlik problemleri ekrana gelecek. Geçen gün bir çekim yaptık. Dudu beni cezalandırıp Pasifik Okyanusu’na yolluyor. Dört metre derinlikte bir havuzun içinde 7.5 saat kaldım. Bütün ekip suyun altındaydık. Nasıl bir şey ortaya çıkacak merak ediyorum. Yeniden başlıyoruz; değişik sihirler olsun, görseli güzel olsun istedik.

* Kadroda değişiklik var mı?
Yeni karakterler var. Yahşi Cazibe dizisinden tanıdığımız Selda Özbek, Nevra Serezli’nin oğlu Murat Serezli ekibe katıldı. İlerleyen bölümlerde yeni karakterler de çıkacak. Zuhal (Topal) bizimle değil, çünkü o bir evlilik programı sunuyor. Bize ayak uydurmasına imkan yoktu. Bütün kemik kadro aynı, tabii ki Defne (Joy Foster) dışında.

* Defne Joy Foster’ın oynadığı Eda karakterini kim canlandıracak?
Onun yerine kimse olmayacak, olamaz zaten. Çekimlerin yeniden başlaması gündeme geldiğinde Defne hayattaydı. Şimdi dizinin ilk bölümünde fotoğraflarıyla anacağız onu. Senaristimizin de yazdığı gibi o yıldızlardan geldi ve yıldızlara geri döndü. Biz dizide perileri oynuyoruz, bence Defne de gerçek bir periydi.

* Survivor’a gitmek istiyormuş...
O gün tesadüfen Nişantaşı’nda karşılaştık onunla. Hakikaten çok acayip oldu. “Survivor’a gideceğim. Yasin’i de ikna edeceğim, Can’ı da alacağız” dedi. “Gider miyim?” diye sordu, “Giderim giderim” dedi sonra. Öyle ufak bir sohbet ettik ve sarıldık, vedalaşır gibi. O da sonmuş... Hâlâ inanamıyorum, telefonumdan numarasını silemiyorum. Şu anda da burnumun direği sızlıyor. Çok zor bir şey. Sonuçta annemden, çocuğumdan daha fazla buradaki insanları görürdüm.

* Adli tıp raporunun örtbas edilmeye çalışıldığı iddiasıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?
Örtbas edilmesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Rahat bıraksınlar artık! Ailesi hakkını arayacaktır, annesi Hatice Hanım bu işin peşini bırakmaz.

* Sette nasıldı Defne Joy?
Biz beş yıl birlikte çalıştık, o kadar uzun bir süre ki, aile gibi olduk. Defne, deli dolu, neşeli, çok şekerdi. Hiçbir sıkıntımız yoktu. Bu beş yılda hiçbir kırgınlık, dargınlık yaşamadık. Sonraki setlerimizde de bu dostluğu çok aradık. Aramızda star kaprisi yapacak kimse yok. En ufak bir ayrıcalık, öncelik isteyen kimse yok. Ekmeğimizi de, rolümüzü de paylaşırız. Hakikaten uyumlu ve güzel bir ekibimiz.

Haberin Devamı

“Bebek’e gitmenin anlamı yok“
* Sizce dizi aynı ilgiyi görecek mi?
Bu bir kumar. Çünkü artık televizyon piyasasını anlamanın imkanı yok. Biz her şeyi göze alarak başladık. Ama ‘Sihirli Annem’ seyircisi hazır, çok sevilen bir iş. ‘Çocuklar Duymasın’ da bir örnek bize. Cesaretlendirmiştir kanalı diye düşünüyorum. Biz bütün enerjimizle, inancımızla tekrar çocuklara, ailelere güzel mesajlar verelim istiyoruz. Şu anda zaten pek çocuk işi yok piyasada.

* Gerçek hayatta sihir yeteneğiniz olsa neler yapardınız?
Dünya hiç iyi yere gitmiyor. Herhalde o sihirleri dünyanın ekolojik dengesinin yeniden düzeltilmesi ve doğallığını yakalaması için kullanırdım.

* Kendiniz için neler yapardınız?
Hiç yaşlanmamak isterim. Çünkü oğlumun her sıkıntısında, her mutluluğunda yanında olmak istiyorum. Ben çok oğlum merkezli yaşıyorum, çocuğuna fazla düşkün bir anneyim. O yüzden hep oğlumun yanında olabilmek için kullanırdım.

* Oğlunuz Ali’yle birlikte nasıl zaman geçiriyorsunuz? İstanbul’un sevdiğiniz adresleri neler?
Ali benim arkadaşım gibi. Köpeğimizi alır, Belgrad Ormanı’nda, Tarabya, Yeniköy sahilinde yürüyüş yaparız. Tiyatroya, sinemaya gideriz. Birlikte ders çalışırız, tenis oynarız. Evimize yakın olduğu için Etiler Alkent’teki parka gidiyoruz. Ben görülebileceğimi, çekilebileceğimi çok iyi bildiğim yerlere gitmeyi seven bir insan değilim. Ali’yi de alıp Bebek’e gitmenin bir anlamı yok. Çünkü orada trafik ve kirlilikten başka hiçbir şey yok.

“Pozitif şeyler yapmak istiyorum”
* Sizi hep çocuk projelerinde görüyoruz...
Herkesin bir kariyer planı var, benimki de böyle gelişti. Zaten Türk televizyonlarında çocuk programı çok az. Avrupa’da ve gelişmiş ülkelerde öğlen 12’ye kadar çocuk programı yayınlanır. Ne yazık ki Türkiye’de böyle bir şey kalmadı. Bu da çok üzücü. Kanal D’de 500 bölüm ‘Duma Duma Dum’u yaptık. Onunla büyüyen bir dönem vardı ve anneler babalar teşekkür ederlerdi bize. Benim kariyerim de bu şekilde gitti ve çok mutluyum bu durumdan.

* Ekranda kötü kadını oynamak ister misiniz?
Ben konservatuar mezunuyum, yıllarca akademik kariyer yaptım. Tiyatroda kötü kadın da dahil, çok başka roller oynuyor ve orada tatmin oluyorum. Ama ekranda kıskanç, terk edilen, ağlatılan ya da kötü kadın olmama gerek yok. Ekranda çok kötü şey var zaten. Mucizelere, güzel şeylere, sevgiye, güzelliklere çok açız. Televizyonda sadece örnek olacak, pozitif şeyler yapmak istiyorum.

* Çocuklardan nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Sıcacık, samimi... Her zaman onlardan biri olduğumu düşünerek çok içten davranıyorlar. Yaşlı teyzelerden de çok güzel tepkiler alıyorum. Ben çocukları çok seviyorum, onlarla tuhaf bir iletişimim var. Çok iyi anlaşıyoruz. Kendi oğlumun arkadaşlarıyla da öyle.

* ‘Cumaya Kalsa’ adlı proje bittikten sonra ekrandan uzak kaldınız. Bu arada neler yaptınız?
Sosyal sorumluluk projelerine destek verdim. Türk Eğitim Vakfı’yla çalıştım. Ve Ali’yle ilgilendim. Evrim Akın’la ‘İki Kadın’ diye bir projemiz vardı. Fakat ‘Sihirli Annem’ devreye girince o rafa kalktı. Çok güzel bir proje, inşallah bir gün yaparız.

Favorileri
En sevdiği semt: Kuzguncuk ve Bebek

En sevdiği şarkı: Amy Winehouse - Back to Black

En sevdiği kitap: Oscar Wilde - Tutkular, Acılar, Gülümseyen Deyişler

En sevdiği film: The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli)

En sevdiği diziler: House, Heroes, Prison Break, Nip Tuck, The King of Queens, For Your Love

Beğendiği oyuncular: Jude Law, Juliette Binoche, Natalie Portman, Daniel Day Lewis, Diane Lane