Havada beddualar uçuşuyor. Savcı, hesaplaşma için öteki dünyayı işaret ediyor. Eh, bu ortamda yılbaşı tabii “haram” olur!

Bir yumruk da Noel Baba’ya

Bu akla ziyan ortamda bir Noel Baba’ya yumruk atan takkeli adam eksikti. O da bir afişte hayat buldu!
Evet efendim. Her yılbaşında geleneksel hale gelen “Yılbaşı kutlama âdeti de nereden çıktı?” homurtuları, artık alenen saldırıya dönüştü. Ho ho ho.
Agos gazetesinin haberine göre, afişi Saadet Partisi’nin gençlik kolu hazırlamış. “Yılbaşı ve Noel kutlamalarına HAYIR!” eylemi bugün Beyazıt’ta yapılacak.
Neymiş, “yılbaşı ve Noel kutlamaları Müslümanlığa indirilen darbe”ymiş! Noel ne, yılbaşı ne, bunun ayrımını bile yapamıyorlar.

Sana ne kardeşim?
Misyonerlik saçmalığından da kurtulamadılar hâlâ... Hani bu ülkenin yüzde 99’u Müslümandı? O zaman nedir bu korku? Bu ülkede kalabilen bir avuç gayriMüslimin inançlarına saldırmak, hangi vicdana sığar?
Noel kutlamasını “kültürümüze ait değil” diye eleştirmeyi anlarım da... Noel Baba’dan ne istedin güzel kardeşim? Artık bir tüketim sembolüne dönüşmüş sevimli bir ihtiyara hayali de olsa yumruk atmak, neyin nesi?
Ayrıca size ne? İsteyen yılbaşı ağacını kurar, isteyen türbede çaput bağlar. Size karışan mı var?

Allah kurtarsın
Milliyet yazarı, dostum Aslı Perker iki gün önce tam da içimden geçenleri yazmış. Aslı, Fethullah Hoca’dan Maliye Bakanı’na herkesin ne kadar kolay beddua edebildiğine dikkat çekip “Allah ile kitap ile modern çağda bir ülke ancak bu kadar yönetilebilir” diyordu.
Allah ve din referansları maşallah hız kesmiyor. Ölüm ve öteki dünya da pek revaçta. Kefen niyetine beyaz çarşafları sarıp Başbakan’ı karşılayanları mı istersiniz, oğlu yolsuzluktan yargılanan bakana “Allah kurtarsın” diye teselli verenleri mi?
Kurtarsın, amin...
Televizyon programları acıklı: Hoca beddua etmiş mi etmemiş mi diye saatlerce tartışmalar yapılıyor.
Sanki konu hırsızlık değil, din ve ahlak dersi! Madem referansın din... Hırsızlık, yalan, dolan her inanışta en büyük günahlardan biri değil mi?

Haberin Devamı

TWiTTE ÖTEKi DÜNYA

Haberin Devamı

* Savcı Zekeriya Öz, twit alemine öteki dünyayı sokmayı başardı: “İftiranın kokusu öbür dünyada çıkmaz.”
* De-da’lar güzel Türkçemizde ayrı yazılır sayın Öz, hadi neyse... Biz içeriğe bakalım.
Başbakanı, bakanı, muhalefeti, bürokratı, iş insanı, gazetecisi Allah diye oturup Allah diye kalkarsa... Yargının aktörleri de hukuk standartlarını unutup öteki dünyaya işaret eder tabii.