Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi - Milliyet Cadde eki 4. Sayfasında 04.04.2013 tarihinde Ayşe Mehveş Evin adlı yazarınız “Emlakta Dönen Katakulli” başlığı ile yayımlanan köşe yazısında, Müvekkil Şirketin unvanını kullanarak, genel olarak emlak sektörüne dair yapılan bazı yorum ve açıklamalarda bulunmuş, bu açıklamalarda Müvekkil Şirket ile ilgili olarak haksız isnatlarla kamuoyunu yanlış bilgilendirmek suretiyle Müvekkil Şirketin kurumsal kişilik haklarına açıkça saldırıda bulunmuş, bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak için aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
İlgili Yazar “Ofton İnşaattan aldığı dairenin iskan ruhsatındaki esas projeden farklı olduğunu öğrendiğini” ifade etmektedir. Bu ifadesi iyiniyetten uzak, gayrı samimidir, hukuka aykırıdır. Zira, Müvekil Şirket Ofton İnşaat A.Ş. Proje Satış Koordinatörlüğünü, Satış aşamasında tüm detaylar konusunda kendisini bilgilendirmiş, tüm belge ve bilgileri kendisine sunmuştur. Tapu kayıtları, belediye kayıtları, proje, her türlü işlem alenidir ve bilgisi dahilindedir. Yönetim Planı alenidir. Yazarın Konutu, Satış Sözleşmesindeki vaad ve taahhütlere uygun olarak teslim tutanağı ile kendisine teslim edilmiştir, kendisi de ibraname ile Müvekkil Şirketi ibra etmiş bulunmaktadır.
Bu tahsis yöntemi gayrimenkul sektöründe yaygın bir uygulama olup yasalar, yönetmelikler tarafından gayrimenkul hukukunda uygulanmasına cevaz verilen bir yöntemdir. Kamuya ait, toplu konut üreten İdarenin İştirakçisi olduğu Şirketlerin ihale ilanlarında dahi ilan edilerek uygulana gelen bir yöntemdir. Dolayısıyla yazarınız, kişisel olan ve hiçbir hukuki dayanağı bulunmayan iddialarını hukuki mercilere taşımak yerine “çamur at izi kalsın” mantığı ile hareket ederek köşesine taşımış, Müvekkil Şirketi haksız ithamlarla küçük düşürmüş, Tüzel kişilik haklarını rencide etmiştir. Yazarın bu tutumu Basın ahlak ilkeleri ile bağdaşmamaktadır.
Bir gazetecinin haber yaparken ya da bir yazarın ulusal süreli bir yayında yazı yazarken, doğru olduğuna inandığı olayları bile yayınlarken objektif sınırlar içerisinde ve dürüstlük kurallarına uygun olarak açığa vurulmasına dikkat etmesi gerekeceği gibi, Sorumlu Müdürünün de yazı içeriğinde yayınladığı haberlerin doğruluğunu, sübjektif yorum yapılıp yapılmadığını araştırma ödevi temel basın ahlak ilkelerindedir. Yazar, bu yönde özen göstermediği gibi, tüm belge ve resmi kurumların kayıtlarına aykırı olarak kendi kişisel durumunu yazısına ilintilendirmiş, gayrimenkul ve inşaat sektörü ile ilgili genel, eleştirici, küçük düşürücü ifadelerde bulunmuş, ve bu ifadeleri Ofton İnşaat Aş. ile bağdaştırmış, izin alınmaksızın ilgili internet sitesinden kopyaladığı proje fotoğraflarını kullanmış, dürüstlük kurallarına aykırı davranmış, basın ahlak ilkelerine ve basın mevzuatına aykırı davranmıştır. Müvekkil Şirketin bu yazı dolayısıyla uğradığı/uğrayacak olduğu her türlü zararı konusunda tüm talep ve başvuru haklarımız saklı kalmak kaydıyla iş bu tekzip metnini kamuoyunun bilgi ve takdirlerine sunarız. 05.04.2013
OFTON İNŞAAT TURİZM VE YATIRIM SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ VEKİLİ AVUKAT AYLA YILMAZ