Cadde MELTEM ALTIN KÜRE'DE ESTi

MELTEM ALTIN KÜRE'DE ESTi

17.01.2012 - 22:54 | Son Güncellenme:

Dünyanın en prestijli sinema/TV ödüllerinden 69’uncu Altın Küre'ye (Golden Globe) bu yıl Türkiye açısından Meltem Cumbul'un varlığı damga vurdu. Dün sabaha karşı 2'de 'Uluslararası Film Yıldızı' diye takdim edilen Cumbul, 'yabancı dilde en iyi film' ödülü takdim edilmeden önce bir konuşma yaparak, dünyada ve yurtta barış dileğinde bulundu

MELTEM ALTIN KÜREDE ESTi

Hollywood Yabancı Basın Birliği (Hollywood Foreign Press Association) Başkanı, Aida Takla ’nın davetiyle geçen yıl da Altın Küre ödül törenine katılan Cumbul, bu sene kendisini sahnede görmek istediklerini söyleyen Takla'nın teklifini kabul etti. Sahne almasının onaylandığı kendisine çarşamba günü bildirilen Meltem Cumbul, ertesi gün acilen Los Angeles ’a uçtu. Cumartesi sabahı yapılan tören provası öncesinde Cumbul'un yıllarca yaşadığı Los Angeles'tan arkadaşı da olan Aida Takla, törende Meltem Cumbul’un özel bir anonsla sahneye davet edilerek bir konuşma yapmasını rica ettiklerini belirtti.
Törende Cumbul, kendisine ayrılan sürede şu konuşmayı yaptı: “Altın Küre ödülleri şu anda 199 ülkede izleniyor ve benim ülkem Türkiye de buna dahil. Ben bu töreni izleyerek büyüdüm. Ve bugün burada olmak benim için büyük bir şeref. Yurtta barış dünyada barış..."

Haberin Devamı

TWITTER ‘CUMBUL’ DİYE ŞAKIDI
* Mert Vidinli: “Meltem Cumbul'un oyunculuk olarak da cidden Yılan Hikayesi dışında ne başarısı var? Los Angeles'a gidip çevre yapmak dışında ne yaptı?”
* Abdurrahman Uyan: “Meltem Cumbul perdeden bir kere daha kafasını uzatıp ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ demesin şimdi."
Barış Bayraktar: “Bir an Meltem Cumbul öldü sandım. Yaşıyormuş panik yok."
* Harika Uygur: “Meltem Cumbul bize bir kez daha 'star' kelimesini özetledi. Işığını bir kez daha gösterdi, gurur duyuyorum.
* Oben Budak: “Meltem Cumbul neden Altın Küre'de konuşma yaptı, yazılanlardan hiçbir şey anlamadım, yapımcının arkadaşı olduğu için filan mıymış?”
* Ezgi Mola: “Ve Altın Küre Meltem Cumbul'u gördü. Heyecanlandım oley :)”

Haberin Devamı

KOSTÜMÜNÜ NASIL YORUMLADILAR?DİLEK HANİF: "İddialı olma çabası içerinde olmayan, zarif bir giysi seçimi diye düşünüyorum. Sahnedeki duruşunu ve elegan havasını da ayrıca çok beğendim... "
TUVANA BÜYÜKÇINAR DEMİR: "Meltem Cumbul kırmızı halıda zerafeti, asaleti ve sempatikliğiyle gerçekten göz dolduruyor. Ancak, böyle uluslararası bir ödül töreninde Türkiye’yi temsil eden tek aktris olarak, yine sade ama daha iddialı bir kıyafet tercih edebilirdi."

KiM BU KADIN?
* Cumbul sahne aldıktan sonra Twitter'da hakkında en çok yorum yapılan isimlerin başında geldi. Tweet'lerde ağırlıklı olarak Cumbul'un kıyafeti eleştirildi; oyuncunun daha gösterişli bir kıyafetle törene katılması gerektiği yorumları yapıldı.
* Los Angeles Times'ın Altın Küre haberinde, Meltem Cumbul'un sahneye çıkışını "Gece, pek az kişinin adını duyduğu Türk aktris Meltem Cumbul'un sahneye çıkmasıyla tuhaf bir viraj aldı. Peki kim bu kadın? Cumbul, Türkiye'de pek çok filmde rol aldı ve reyting rekortmeni 'Yılan Hikayesi' adlı diziyle tanınıyor. Yine de Altın Küre'de ne işi olduğunu pek anlayamadık ama en azından artık kim olduğu biliyoruz" sözleriyle yorumladı.
Cumbul'un Altın Küre gecesinde sahneye çıkmasıyla Cumbul'un adı kısa sürede Trend Topic listesine girdi. Uzun süre de listede kaldı.

Haberin Devamı

SUNUCU ALTIN KÜRE'Yİ ÇAKMA OSCAR'A BENZETTİ
Bu yıl üçüncü kez ödül törenini sunan İngiliz komedyen Ricky Gervais, geçen sene kırdığı potları tekrarlamadı ve daha ölçülü şaka ev espriler yaptı. Gervais, Altın Küre'yi 'Çakma Oscar'a benzeterek, "Küreler, Kim Kardashian'ın (Cambridge Düşesi) Kate Middleton'a benzediği kadar Oscar'dır. Biraz gürültülü, biraz daha gürültülü, biraz daha avam, biraz daha alkollü ve daha kolay elde edilebileni... İddiaya görü. Hiçbir şey kanıtlanmadı" dedi.

ÖDÜLLER

Sinema
-En iyi film: 'The Descendants'
-En iyi erkek oyuncu: George Clooney
-En iyi kadın oyuncu: Meryl Streep (Iron Lady)
-En iyi film (Müzikal veya Komedi): 'The Artist'
-En iyi erkek oyuncu (Müzikal veya Komedi): Jean Dujardin (The Artist)
-En iyi kadın oyuncu: Michelle Williams
(Müzikal veya Komedi): 'My Week With Marilyn'
-En iyi yönetmen: Martin Scorsese (Hugo)
-En iyi yardımcı erkek oyuncu: Christopher Plummer (Beginners)
-En iyi yardımcı kadın oyuncu: Octavia Spencer (The Help)
-En iyi senaryo: Woody Allen (Midnight in Paris)
-En iyi yabancı dilde film: 'A Separation' (İran)
-En iyi animasyon: 'The Adventures of Tintin' (Steven Spielberg)
Televizyon
-En iyi dizi (Drama): 'Homeland'
-En iyi erkek oyuncu (Drama): Kelsey Grammer (Boss)
-En iyi kadın oyuncu (Drama): Claire Danes (Homeland)
-En iyi mini dizi veya TV filmi foyuncusu: Kate Winslet (Mildred Pierce)